LA MULȚI ANI, SENSEI! - 8 minute în urmă
Catedrala Episcopală din Baia Mare pune dispoziția credincioșilor 10.000 de sticle cu Aghiasma Mare - 2 ore în urmă
Semințe flori și semințe plante: alegeri inspirate pentru grădina ta - 13 ore în urmă
Incendiu la o braserie din Baia Mare - 13 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Oglinda relațiilor noastre – Lecțiile lui Guy Corneau - 17 ore în urmă
Examenul și lucrarea de licență devin obligatorii - în urmă
Scurte îndrumări tipiconale la Praznicul Botezului Domnului - în urmă
Iernile copilăriei de altădată erau despre haine tricotate de bunicuțe - în urmă
Off-road ilegal oprit la Cavnic - 1 zi în urmă
Excursie pe Creasta Cocoșului în prima zi a noului an - 1 zi în urmă
La Târgul de Turism al României, Maramureșul a ”târguit” multă simpatie (GALERIE FOTO)
În perioada 20 – 23 februarie, Pavilionul B2 al Romexpo a găzduit Târgul de Turism al României, ediția de primăvară 2020. Sandul Maramureșului a atras publicul ca un magnet. Vizitatorii au fost întâmpinați cu bucate alese, au avut ocazia să deguste din horinca „curată” și au asistat la adevărate momente de spectacol ai căror protagoniști au fost maestrul Dumitru Dobrican, artiștii Ghiță Breban și Gabriela Adusătan, precum și corpul de balet al Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”. Publicul a fost fascinat și de priceperea cu care Petru Codrea, ginerele regretatului meșter popular Moș Pupăză, a mânuit dalta și ciocanul, dând lemnului forme felurite.
La stand a fost prezent și artistul-interpret Grigore Leșe, precum și Maria și Petre Botiș, care au oferit o reprezentație de autentic folclor moroșenesc. Pe parcursul celor patru zile, standul județului a fost vizitat de numeroase personalități: Ovidiu Ioanițoaia, Ovidiu Lipan Țăndărică, Dana Săvuică, Tiberiu Ușeriu, Cosmin Seleși, Basarab Panduru etc.
Participarea la acest târg a reprezentat un bun prilej de promovare a proiectelor din domeniul turismului, precum: „Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania de Nord” „Moștenire maramureșeană între Mara și Cosău”, „Natură, tradiție, aventură – promovarea turismului în Defileul Lăpușului” și „Plan de revitalizare a satului maramureșan – Case tip pe Valea Marei, Valea Cosăului și Valea Izei”.