Cum vor fi calculate bursele școlare pentru anul școlar 2025-2026 - 10 ore în urmă
Ateliere practice de literație pentru educatorii și învățătorii din Maramureș - 11 ore în urmă
Bilete de avion mai ieftine cu 60%, în luna ianuarie - 11 ore în urmă
Simpozionul „Mihai Eminescu și vocația enciclopedismului”, la Biblioteca „Petre Dulfu” - 15 ore în urmă
Personalități maramureșene de ieri și de azi, născute în luna ianuarie-TEREZIA FILIP - 16 ore în urmă
Fără vize pentru SUA, din 31 martie 2025 - 1 zi în urmă
Marea aliniere a planetelor, fenomen astronomic rar la începutul anului 2025 - 1 zi în urmă
Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (I) - 2 zile în urmă
Încă o zi liberă pentru bugetari, în 2025 - 2 zile în urmă
Duminică seară, de vizionat „Pictorul de pancarte” de Marian Ilea, la Teatrul Ararat - 2 zile în urmă
Maramureșul, în topul preferințelor vizitatorilor Târgului de Turism al României (GALERIE FOTO)
Azi, 17 noiembrie, ediția de toamnă a Târgului de Turism al României își închide porțile după patru zile pline, în care vizitatorii doritori să descopere frumusețile României au putut să afle care sunt destinațiile turistice de top din țară și ce au acestea de oferit. Ca în fiecare an, standul județului Maramureș a fost în fruntea preferințelor vizitatorilor, atrași de ospitalitatea gazdelor, folclorul moroșenesc, demonstrațiile de meșteșuguri tradiționale, dar și de mirosul bucatelor îmbietoare.
Responsabili de voia bună au fost maestrul Dumitru Dobrican, artiștii Florin Gherman, Rafila Bărbos, Onișor Pop, Carmen Ștețco, Ghiță Breban și corpul de balet al Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania”, care au horit și au jucat ca la ceas de sărbătoare. Renumele Maramureșului ca principală regiune a țării purtătoare de tradiții și obiceiuri care au dăinuit în timp a fost întărit de demonstrațiile Mariei Zapca, meșter popular din Săpânța, cu drag de țesut la război, din ale cărei mâini ies adevărate opere de artă.
Reproducerea fidelă a decorului specific maramureșean din cadrul standului a fost posibilă cu sprijinul Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, în timp ce responsabil pentru bucatele tradiționale de excepție a fost Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș. Standul Maramureșului s-a bucurat și de prezența rapsodului Grigore Leșe, care și-a luat în serios rolul de promoter al județului și le-a vorbit celor prezenți despre cele patru Țări ale Maramureșului.
Un moment aparte pentru delegația Maramureșului a fost și vizita prințului Paul al României, care a mărturisit că renumele pe care Maramureșul Voievodal îl are în țară, dar și peste hotare l-a convins să îl aleagă ca destinație pentru sărbătorile de iarnă.
Pe întreg parcursul evenimentului au fost împărțite materiale de promovare a celor patru țări ale județului și a obiectivelor turistice regăsite aici, mulți dintre vizitatori arătându-se hotărâți să viziteze Maramureșul în viitorul apropiat.