181 ani de la nașterea Reginei Elisabeta a României, poetă, eseistă și scriitoare - 1 oră în urmă
Amenzi mai mari, dar și noi drepturi pentru șoferi, în anul 2025 - 3 ore în urmă
Agentul de poliție rănit în accidentul de la Borșa are nevoie urgentă de sânge - 7 ore în urmă
Programul de vizitare a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet, în aceste zile - 7 ore în urmă
Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 1 zi în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 1 zi în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 1 zi în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 1 zi în urmă
Statut de stațiune de interes local propus pentru Bârsana și Botiza
Datele statistice furnizate de Institutul Național de Statistică pe primul semestru al anului 2018 indică o creștere a numărului de turiști care au ales Maramureșul ca destinație de vacanță, raportat la perioada de timp similară din 2017. Cifrele oficiale arată că s-a înregistrat o creștere medie cu 20% a numărului de turiști și a nopților de cazare. Iar numărul de solicitări de autorizare a structurilor venite din Maramureș în primele șase luni ale lui 2018 au crescut cu de 191%, față de perioada similară a anului trecut.
Conform secretarului de stat din Ministerul Turismului Gheorghe Bogdan Tomoiagă, ministerul este direct interesat să contribuie prin pârghii guvernamentale la dezvoltarea turismului în zonele cu real potențial, cum e Maramureșul, astfel încât să stimuleze implicarea antreprenorilor în crearea sau creșterea afacerilor în acest sector. ”Suntem pe ultima sută de metri cu demersurile pentru acordarea atestatului de stațiuni turistice pentru două localități din Maramureș, Bârsana și Botiza. Proiectul de Hotărâre de Guvern este lansat deja în dezbatere publică. Acest statut nu este unul formal: administrațiile publice au acces prioritar la finanțări guvernamentale sau fonduri europene prin acordarea unui punctaj suplimentar localităților-stațiuni și pot dezvolta proiecte de infrastructură sau servicii publice care să ridice calitatea vieții localnicilor, în primul rând, și al confortului turiștilor, promovare națională și internațională, posibilitatea de a aplica pentru fonduri nerambursabile europene” – a dat asigurări Gheorghe Bogdan Tomoiagă.