Acțiune de reciclare a brazilor de Crăciun, pentru locuitorii din Baia Mare - 9 ore în urmă
Lansarea cărții „Colenii și istorii personale în satile ardilene”, autor prof. Ioan Buciuman - 10 ore în urmă
Pârtia Olimpică Borșa va fi închisă joi și vineri din cauza condițiile meteo nefavorabile - 11 ore în urmă
Florica Pop din Asuaju de Sus a împlinit 100 de ani - 11 ore în urmă
152 de ani de la nașterea lui IULIU MANIU - 17 ore în urmă
Vineri seară, de vizionat spectacolul „Căsătoria”, după N.V. Gogol - 18 ore în urmă
Teodor Perșa din Băiuț (1943-2006) – o viață pe note muzicale - 18 ore în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina - 19 ore în urmă
A fost hramul de iarnă al Mănăstirii Scărișoara Nouă - 19 ore în urmă
Aducere aminte: Cu Lenuș la săniuș pe derdeluș - 19 ore în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina
Pe perioada Sărbătorilor de iarnă, maramureșenii, dar și turiștii prezenți într-un număr foarte mare, s-au bucurat de frumusețile Cavnicului. Pârtia cu zăpadă din abundență s-a umplut de copii și adulți, începând din Ajunul Crăciunului și până la Bobotează. Pe lângă schiat, vizitatorii au trăit o experiență autentică maramureșeană, alături de Florin și iapa sa, Karina. În timpul liber, Florin din Șișești scrie poezie și cântă dumnezeiește. El i-a purtat pe turiști pe trasee de poveste. S-a admirat peisajul feeric, s-au făcut poze, doritorii împrumutând guba lui Florin pentru fotografii memorabile, în spirit maramureșean. Copiii mai curajoși au coborât din sanie și au preferat să călărească. Karina s-a bucurat de noi prieteni, care au răsfățat-o.
Turiștii care doresc o astfel de plimbare cu sania, trebuie să scoată din buzunare 50 de lei/ adult și 40 de lei/copil, doar în zilele de sâmbătă și duminică.
Cei care au ales să-și petreacă sărbătorile de iarnă în Maramureș, odată cu plecarea lor, au lăsat o parte din inimă pe aceste meleaguri. Atmosfera autentică, colindele, peisajele de poveste, plimbările cu sania trasă de cai, călătoriile cu Mocănița au creat amintiri de neuitat. Tradițiile păstrate cu sfințenie, costumele populare, poveștile spuse de localnici și ospitalitatea specifică zonei, au făcut ca spiritul Crăciunului să fie trăit la maximă intensitate, Maramureșul rămânând o destinație de suflet.
Lăcrimioara ZOTA