O expoziție, două autoare - 55 minute în urmă
Cum se pregătea casa pentru Paști în Maramureșul de altădată - 3 ore în urmă
Primăvara în satul de pe Dealul Florilor - 3 ore în urmă
Trei elevi de la Liceul „Petru Rareș” Târgu Lăpuș s-au calificat la Concursul Național de Chimie „Lazăr Edeleanu” - 3 ore în urmă
Recuperarea după implant dentar: sfaturi utile - 3 ore în urmă
TVR va organiza dezbaterea finală cu candidații din turul 1 al alegerilor prezidențiale - 3 ore în urmă
Centrul de zi pentru vârstnici din Desești prinde contur - 5 ore în urmă
Ursul și primarul – o poveste românească despre frică, putere și decizie - 5 ore în urmă
Locuri de muncă disponibile în Spaţiul Economic European - 6 ore în urmă
Salvamont Maramureș – sute de oameni salvați pe parcursul anului trecut - 7 ore în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina
Pe perioada Sărbătorilor de iarnă, maramureșenii, dar și turiștii prezenți într-un număr foarte mare, s-au bucurat de frumusețile Cavnicului. Pârtia cu zăpadă din abundență s-a umplut de copii și adulți, începând din Ajunul Crăciunului și până la Bobotează. Pe lângă schiat, vizitatorii au trăit o experiență autentică maramureșeană, alături de Florin și iapa sa, Karina. În timpul liber, Florin din Șișești scrie poezie și cântă dumnezeiește. El i-a purtat pe turiști pe trasee de poveste. S-a admirat peisajul feeric, s-au făcut poze, doritorii împrumutând guba lui Florin pentru fotografii memorabile, în spirit maramureșean. Copiii mai curajoși au coborât din sanie și au preferat să călărească. Karina s-a bucurat de noi prieteni, care au răsfățat-o.
Turiștii care doresc o astfel de plimbare cu sania, trebuie să scoată din buzunare 50 de lei/ adult și 40 de lei/copil, doar în zilele de sâmbătă și duminică.
Cei care au ales să-și petreacă sărbătorile de iarnă în Maramureș, odată cu plecarea lor, au lăsat o parte din inimă pe aceste meleaguri. Atmosfera autentică, colindele, peisajele de poveste, plimbările cu sania trasă de cai, călătoriile cu Mocănița au creat amintiri de neuitat. Tradițiile păstrate cu sfințenie, costumele populare, poveștile spuse de localnici și ospitalitatea specifică zonei, au făcut ca spiritul Crăciunului să fie trăit la maximă intensitate, Maramureșul rămânând o destinație de suflet.
Lăcrimioara ZOTA