Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 6 ore în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 7 ore în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 7 ore în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 7 ore în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 8 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - 11 ore în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 13 ore în urmă
În Târgu Lăpuș se va construi o creșă - 13 ore în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Facultatea de Litere din Baia Mare - 13 ore în urmă
Artistul Florin Ștefan va susține un recital deosebit de nai la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 13 ore în urmă
Turiști fascinați de locul unicat din Maramureș: Doi studenți străini fac lobby meleagurilor maramureșene; „Este una din cele 7 minuni din România”
Turiști fascinați de locul unicat din Maramureș: Doi studenți străini fac lobby meleagurilor maramureșene; „Este una din cele 7 minuni din România”
Uneori, cei mai buni ambasadori ai României sunt chiar străinii. Fermecați de ceea ce găsesc în țara noastră, ei ajung să promoveze meleagurile prin intermediul rețelelor de socializare sau platformelor video.
David Christian Nies și Josue Simo Ghuski sunt un german și un britanic de origine nigeriană, iar ambii sunt stabiliți în București, fiind studenți la Medicină. Aceștia au un canal de Youtube intitulat Romaniac, întrucât ei consideră că țara noastră este subevaluată de turiști. Pornind de la acest considerent, au început să o promoveze prin vloguri de vacanță.
Au început un roadtrip prin țara noastră, iar fiecare destinație a devenit subiectul videoclipurilor promovate. Prima destinație s-a dovedit a fi Cimitirul Vesel de la Săpânța, pe care cei doi străini o consideră, fără să clipească, drept una din „cele 7 minuni ale României”. „Este cunoscut probabil drept una dintre cele șapte minuni ale României, așa că suntem foarte încântați să intrăm să îl vizităm. Am aflat că picturile de pe pietrele funerare, care sunt niște cruci din lemn, simbolizează un fel de poveste despre viața persoanelor înmormântate aici. Cred că arată foarte drăguț, ăsta e primul lucru pe care îl observi. Arată glam, dar e trist. Putem citi ce lucruri bune s-au întâmplat în viața unei persoane, vedem și poza, un mod bun de a-ți aminti pe cineva pe care ai iubit sau de a afla câte ceva despre o persoană necunoscută. O mică biografie”, arată cei doi studenți creatori de conținut.
Părintele Grigore Luțai le-a oferit explicațiile necesare, ba chiar le-a permis accesul în turnul bisericii, pentru a putea admira priveliștea unică a Săpânței. „Biserica are țigle colorate pe acoperiș. Un lucru foarte interesant și cu siguranță diferit de alte biserici ortodoxe din România. Pentru noi cel puțin e un lucru nou și este foarte frumos. De aici de sus poți vedea de jur împrejur, este incredibil și suntem cu adevărat fericiți de acest privilegiu, că ni s-a permis să ajungem aici. Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase cimitire pe care le-am văzut vreodată”, arată cei doi tineri. De la Săpânța, ei au pornit către Colibița, în Bistrița-Năsăud.
C.Ț.