CSM Sighet, trei victorii din trei meciuri în play-out - 2 ore în urmă
Invitație la un atelier de… ”mărgelit” - 3 ore în urmă
Efectul promoțiilor și al campaniilor de publicitate în cazinouri - 6 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Copilul bun care nu a fost știut (m-a inspirat filmul „Adolescence”) - 7 ore în urmă
Baia Mare, în centrul unui scandal național - 8 ore în urmă
O zi neagră pentru cei mai bogați oameni ai planetei - 8 ore în urmă
Copiii Centrului de zi al Asociației Pirita Children au participat la proiectul „Plantează o FLOARE, sădește un POM, fă-ți datoria de om” - 8 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă la Seini - 8 ore în urmă
„Cântați, Domnului, cântați”: La Sighetu Marmației va avea loc a IV-a ediție a Festivalului concurs de cântări religioase - 9 ore în urmă
Când omul sfințește locul - 10 ore în urmă
Un anunț foarte important: În județul Maramureș Telefonul Copilului 119 a devenit funcțional! Care este scopul lui dar și cine va răspunde!
Un anunț foarte important: În județul Maramureș Telefonul Copilului 119 a devenit funcțional! Care este scopul lui dar și cine va răspunde!
Telefonul Copilului – 119 este, începând de acum, funcțional în județul Maramureș, arată autoritățile cu competenție în asistență socială și protecția minorilor.
Serviciul de Telecomunicații Speciale a lansat ieri numărul special, 119, dedicat apelurilor care semnalizează violența împotriva copiilor. Apelând 119 pot fi raportate cazurile de abuz, exploatare, neglijare, precum și cele de violență asupra copiilor.
Linia telefonică poate fi apelată gratuit, 24 de ore din 24. La 119 poate suna oricine – copiii care se simt abuzați, dar și persoanele care au cunoștință despre situații în care copiii sunt abuzați în orice fel. Cu ajutorul STS a fost realizată o interconexiune între apelul de urgență 112 și Telefonul Copilului, pentru a se putea interveni în cazul în care viața unui copil e pusă în pericol.
În Maramureș, la acest număr de telefon vor răspunde consilieri din cadrul Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului, iar în situațiile în care este necesară intervenția imediată a Poliției sau a echipajelor medicale, aceștia vor alerta Serviciul de urgență 112. Un astfel de telefon unic la nivel național este util, este un instrument de succes în multe țări europene preocupate de starea fizică și emoțională a copiilor, arată autoritățile maramureșene.
C.Ț.
1 Comentariu în această postare
Gabriel Preda
Mi se pare corect cea ce au făcut autoritățile maramureșene vom putea să ne apărăm copii