152 de ani de la nașterea lui IULIU MANIU - 5 ore în urmă
Vineri seară, de vizionat spectacolul „Căsătoria”, după N.V. Gogol - 6 ore în urmă
Teodor Perșa din Băiuț (1943-2006) – o viață pe note muzicale - 6 ore în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina - 6 ore în urmă
A fost hramul de iarnă al Mănăstirii Scărișoara Nouă - 6 ore în urmă
Aducere aminte: Cu Lenuș la săniuș pe derdeluș - 6 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Două întâmplări din vremea când trebuia să devenim “oamenii noi” ai comunismului - 7 ore în urmă
SMURD Maramureș împlinește 15 ani - 7 ore în urmă
Marcel Mureșan, dialog cu Ioan Marchiș (II) - 7 ore în urmă
De la 1 ianuarie crește indemnizația ajutorului de înmormântare - 9 ore în urmă
Un mecanic de tren din Japonia și-a dat în judecată angajatorul după ce a fost amendat pentru o întârziere de 1 minut
Un mecanic de tren japonez și-a dat în judecată angajatorul după ce a fost amendat cu 56 de yeni (2,12 lei) pentru că a provocat o scurtă întârziere sistemului național de căi ferate recunoscut pentru punctualitate, informează BBC, citat de digi24.ro.
Operatorul feroviar JR West l-a amendat pe angajat pentru că a provocat o întârziere a operațiunilor de 1 minut, întrucât a confundat trenul pe care trebuia să-l preia. Compania a susținut că angajatul nu a lucrat în intervalul de întârziere și că a aplicat principiul „fără muncă, fără plată”.
Acum, mecanicul cere 2,2 milioane de yeni (19.407 dolari) drept daune morale pentru stresul prin care a trecut. Potrivit site-ului japonez de știri Soranews24, mecanicul urma să conducă un tren fără pasageri către stația Okayama, în iunie 2020, însă a mers la peronul greșit. Când a realizat greșeala, s-a grăbit să ajungă la peronul corect, însă transferul mecanicilor fusese deja întârziat cu două minute, conducând la o întârziere de 1 minut la plecarea trenului, plus o întârziere de 1 minut la menținerea trenului în depou.
JR West l-a amendat inițial pe bărbat cu 85 de yeni (3,21 lei), însă a redus amenda la 56 de yeni (2,12 lei) după ce angajatul a atacat decizia. Cu toate acestea, mecanicul a refuzat să accepte amenda și a susținut că întârzierea nu a provocat întârzieri și pasagerilor întrucât trenul circula gol în momentul incidentului. Operatorul a explicat că a aplicat același principiu aplicat angajaților care întârzie sau lipsesc nemotivat – „fără muncă, fără plată”. Mecanicul s-a adresat acum Tribunalului Districtual din Okayama și cere daune morale. Sistemul feroviar japonez este faimos pentru punctualitate. În 2017, o companie feroviară și-a cerut scuze pasagerilor după ce un tren de-al său a plecat din stație cu 20 de secunde mai devreme. Totodată, dacă un tren pleacă cu o întârziere mai mare de cinci minute, pasagerii primesc un certificat prin care să-și justifice întârzierea la locul de muncă, arată digi24.ro.