Victor Ponta și-a lansat un site oficial pentru strângere de semnături - 4 ore în urmă
Pestă porcină descoperită la Cătălina - 4 ore în urmă
O poveste virală: Maramureșul, americanii și TikTok-ul - 6 ore în urmă
Aurel Dan: O viață în culori - 8 ore în urmă
Fuego va concerta în Baia Mare, alături de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” - 9 ore în urmă
În atenția tinerelor talente: Artista Maria Casandra Hauși reia cursurile de măiestrie și interpretare vocală - 9 ore în urmă
Veste bună pentru proprietarii de terenuri și imobile - 11 ore în urmă
Finanțare pentru comuna Săpânța - 11 ore în urmă
Maramureșul, prezent la FOTE 2025: Tinerii sportivi pregătiți pentru provocarea olimpică - 11 ore în urmă
Cursanții Atelierului de Pictură din Târgu Lăpuș vă invită la vernisajul expoziției „Magia Iernii” - 15 ore în urmă
Un nou vernisaj pentru ”Zestrea minerală a României”; La Cluj-Napoca de data aceasta
Expoziția națională „Zestrea minerală a României” a fost itinerată în diferite locații, acest proiect cultural având o notorietate din ce în ce mai mare, bucurându-se de aprecierea deosebită a publicului vizitator.
Expoziția dezvăluie impresionantul patrimoniu mineralogic românesc, cu eșantioane din specii minerale descrise în premieră mondială, precum și cu cele mai rare și spectaculoase asociații minerale de pe teritoriul național.
„Dând curs cererii de colaborare, lansată de Departamentul de Geologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, am fost deosebit de onorați de a organiza această expoziție temporară, în spațiile expoziționale ale de Muzeului de Mineralogie a Universității. Evenimentul face parte dintr-o serie ce este dedicată aniversării a 10 ani, de la înființarea Direcției Patrimoniu Cultural Universitar, departament cu rezultate notabile în mediul muzeal românesc.
Cel de-al cincisprezecelea vernisaj, al expoziției menționate, s-a desfășurat vineri, 20 octombrie, cu începere de la ora 13.00, la Muzeul de Mineralogie a Universității și s-a bucurat de o prezență deosebită, atât din cadrul staff-ului instituției de învățământ cât și al publicului. Din partea gazdelor, domnul conferențiar dr. Nicolae Har, directorul Departamentului de Geologie și domnul cercetător științific dr. Marius Ioan Eppel, șeful Serviciului Muzee, în luările lor de cuvânt, au subliniat colaborările deosebit de fructuoase dintre instituțiile noastre, concretizate atât sub forma unor expoziții deschise în Baia Mare și Cluj-Napoca, dar și sub aspectul cercetării științifice.
Toată lumea a fost de acord că, cooperarea instituțională a devenit deja o tradiție, iar ca orice tradiție de succes, merită continuată și dezvoltată. Doamna ing. geol. dr. Luminița Vlăzan, custodele Muzeului de Mineralogie, a remarcat contextul expozițional deosebit, colecția de la Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” din Baia Mare fiind completată de una proprie, provenind din patrimonial universitar.
Din partea instituției noastre, curatorul expoziției, domnul ing. geol. Sorin Prisăcariu, șef al Secției de Mineralogie, a făcut o scurtă descriere a exponatelor, a criteriilor de selecție și a țelurilor urmărite prin acest proiect cultural. A încheiat, în aceeași notă dominată de optimism, prin care se dorește continuarea colaborărilor dintre cele două entități, pe multiple planuri”, transmit cei de la Muzeul de Mineraologie.
Expoziția poate fi vizitată la Cluj-Napoca, la Muzeul de Mineralogie a UBB, str. M. Kogălniceanu nr. 1, până în data de 16 februarie. Ea va putea fi admirată la pachet cu multitudinea de exponate ale expoziției de bază universitare.