Vize anuale obținute pe loc, pe raza municipiului Baia Mare - 5 minute în urmă
Aeroportul din Cluj Napoca a introdus o nouă destinație - 28 minute în urmă
Prima întâlnire din 2025 a membrilor Cenaclului Scriitorilor din Maramureș - 53 minute în urmă
Sunteți invitați să descoperiți expozițiile Centrului Cultural Pastoral Sfântul Iosif Mărturisitorul din Sighetu Marmației - 2 ore în urmă
În Maramureș sunt disponibile 94 de locuri de muncă - 2 ore în urmă
Fila manuscrisă religioasă, copiată de Ioniță Voița Suceveanul, datează din anul 1766 - 2 ore în urmă
Băița va avea o bază sportivă modernă - 4 ore în urmă
Maramureșul, vizitat de artistul fotograf francez Charles Fréger - 4 ore în urmă
Pe 10 ianuarie, România sărbătorește ZIUA MATEMATICII, INFORMATICII ȘI ȘTIINȚELOR NATURII - 14 ore în urmă
Festivalul internațional de colinde, datini și obiceiuri de iarnă la ucraineni a ajuns la cea de-a XXXII-a ediție - 15 ore în urmă
Un sprijin pentru semeni: Tânăra din Maramureș care lucrează la ITPF și este olimpică la ucraineană! Cum susține refugiații maramureșeanca în țară!
Un sprijin pentru semeni: Tânăra din Maramureș care lucrează la ITPF și este olimpică la ucraineană! Cum susține refugiații maramureșeanca în țară!
Ești frumoasă, ești puternică, ești unică! Fii tu! Fii primăvară! Sub acest slogan, reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației arată povestea unei polițiste de frontieră, olimpică națională la ucraineană, în ajutorul refugiaților.
Maria Iurcuț este, la doar 22 de ani, șefă de tură la Sectorul Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, fiind absolventă a Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Pe lângă faptul că este o persoană caldă și prietenoasă, este și ambițioasă, încrezătoare și implicată în tot ceea ce face.
Având în vedere contextul nefericit dintre Ucraina și Rusia, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, s-a înregistrat anul trecut, o creștere semnificativă a trecerilor ilegale la frontiera râului Tisa, frontieră unde Maria își desfășoară activitatea în cadrul misiunilor de supraveghere și control. Pe cei 63 de km de frontieră de apă, polițiștii de frontieră sigheteni au depistat aproximativ 1.500 de persoane care au trecut înot, din Ucraina în România. Maria, fiind olimpică națională de limba ucraineană, oferă ajutor necondiționat acestora, făcând traduceri chiar și din timpul liber. Este foarte bucuroasă că poate să îi ajute pe cei care, în aceste momente, sunt greu încercați de războiul din Ucraina.
„Majoritatea cetățenilor ucraineni depistați la frontiera apei râului Tisa sunt extenuați. Noi, ca polițiști de frontieră, suntem pregătiți cu mâncare, apă, haine de schimb și pături, pentru a le oferi un ajutor imediat. Ulterior, îi transportăm la cortul SMURD din incinta PTF Sighetu Marmației pentru un consult medical. În momentul în care încep să vorbesc cu ei în ucraineană, li se luminează fața și asta e mulțumirea mea cea mai mare”, arată Maria Iurcuț, subinspector de poliție. Maria își încheie povestea spunându-ne că este frumos să poți să alini povara ce atârnă pe umerii semenilor noștri. La mulți ani și o primăvară așa cum vă doriți!
C.Ț.