Share
Util pentru maramureșeni: Care sunt regulile care trebuie respectate de către cetățeni în continuarea stării de alertă

Util pentru maramureșeni: Care sunt regulile care trebuie respectate de către cetățeni în continuarea stării de alertă

Acțiuni și măsuri pentru prevenirea și limitarea infecției cu noul Coronavirus în Maramureș.

În ultima perioadă s-au desfășurat, la nivelul județului, peste 60 de acțiuni comune de verificare, de către echipe mixte din instituțiile cu atribuții de control, la agenți economici din domeniul transportului de persoane, transport feroviar, unități medicale, agrement, terase, parcuri cu privire la respectarea măsurilor de protecția individuală, distanțare fizică, măsurilor stabilite în perioada stării de alertă pentru prevenirea și limitarea infecției cu noul Coronavirus. De asemenea, au fost intensificate activitățile de prevenire și informare a cetățenilor și agenților economici.

„S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 60.000 lei. Și în perioada următoare aceste acțiuni de verificare, în sistem integrat, vor continua în teritoriu și vor fi vizate inclusiv instituții publice, dar și agenți economici din domeniul farmaceutic, bancar, servicii de curierat, transport public de persoane, centre comerciale, hypermarket-uri, supermarket-uri, restaurante, cafenele, baruri, magazine comerciale. Vă rugăm să apelați TELVERDE 0800800165 pentru sesizarea nerespectării măsurilor stabilite pentru prevenirea și limitarea infecțiilor cu COVID-19”, a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

Legislația în vigoare referitoare la măsurile stabilite pentru diminuarea impactului tipului de risc se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri. Sunt permise organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleiași familii, iar organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, precum și cu purtarea măștii de protecție.Instituțiile și autoritățile publice, operatorii economici și profesioniștilor au obligația de a organiza activitatea, astfel încât să asigure, la intrarea în sediu, în mod obligatoriu, triajul epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu, cât și pentru vizitatori.

Sunt interzise activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună, respectiv ciclismul, drumețiile, alergarea, canotajul, alpinismul, vânătoarea, pescuitul și alte activități recreative și sportive desfășurate în aer liber stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, după caz, cu ministrul tineretului și sportului, ministrul mediului, apelor și pădurilor sau ministrul agriculturii și dezvoltării rurale. Rămân în continuare închise locurile de joacă pentru copii, dar și obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice închise închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență solicită cetățenilor să aibă o conduită socială și un comportament responsabil, să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă.

„Este important ca fiecare dintre noi să conștientizeze necesitatea respectării măsurilor de igienă, de distanțare fizică. Le mulțumim maramureșenilor care respectă recomandările specialiștilor în domeniu și care au înțeles că implicarea și atitudinea responsabilă este un efort pentru binele nostru comun și pentru sănătatea publică!”, au arătat reprezentanții CJSU Maramureș.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu