Spectacol pentru copii: ”Gulliver în țara păpușilor” - 53 minute în urmă
Un an de întâlniri ale elevilor la limonadă cu polițiștii - 2 ore în urmă
Expoziția „Noi și ele”, autor Felix Aftene, va fi vernisată la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 2 ore în urmă
Înfrângere acasă pentru Minaur - 2 ore în urmă
”Retro Parada Primăverii”: Expoziţie şi paradă de vehicule istorice în Baia Mare - 3 ore în urmă
Timp de ani de zile, ororile s-au ascuns sub masca unei grădinițe - 3 ore în urmă
Ziua Mondială a Conștientizării Autismului, marcată de Spitalul Județean Baia Mare în cadrul Centrului de Terapii Alternative Althera - 3 ore în urmă
America vs. Pinguinii: Trump declară război comercial insulelor Nelocuite! - 4 ore în urmă
Statul plătește mii de euro pentru sere și solarii - 4 ore în urmă
Elena Lupescu, mărturii dintr-o iubire sfârșită brusc - 4 ore în urmă
Uncrainienii care și-au găsit sfârșitul în Munții Maramureșului, fugind de război, comemorați la 1.500 metri
Sâmbătă, 27 ianuarie, în zona montană a localității Repedea, în locul numit Runea, va avea loc o manifestare în memoria ucrainenilor care și-au găsit sfârșitul în Munții Maramureșului, încercând să scape de o moarte sigură în război.
Participarea va fi condiționată de existența unui echipament de iarnă, specific pentru drumeții pe munte, pentru că zăpadă măsoară peste 30 centimetri.
Grupul va urca la cătunul Plai, una dintre cele mai izolate așezări ale României, și va continua pe Linia Arpad, realizată în timpul celui De-al Doilea Război Mondial cu scopul fortificării graniței Transcarpatiei.
Comemorarea va fi oficiată în aer liber, la circa 1.500 metri altitudine de preoți ortodocși ai Episcopiei Maramureșului și Sătmarului și ai Protopopiatului Ortodox Ucrainean. Ghidul grupului va fi Vasile Popovici, președinte al Fundației Uniunea Huțulilor și un bun cunoscător al locurilor, iar o echipă specializată de la Serviciul de Ajutor Maltez va însoți participanții pe tot traseul.
Inițiativa acestei manifestări aparține Asociației ASSOC, Serviciului de Ajutor Maltez și Fundației Uniunea Huțulilor.
De asemenea, cei care nu pot urca pe munte, dar doresc să participe la slujba de pomenire sunt așteptați la Muzeul Huțulilor din Repedea, de la ora 10.00.
Foto: Repedea văzută din cătunul Plai