Comuna Asuaju de Sus continuă programul de măsurători cadastrale gratuite în zona Lupiste - 60 minute în urmă
Ghinghis Han prinde viață la Muzeul de Istorie din Baia Mare - 1 oră în urmă
Iulia Ioana Vlad, printre laureații Festivalului-Concurs Național „La Poalele Dealului Pleșa” - 1 oră în urmă
„Jurnalul Fericirii”, recent tradus în enegleză, a fost prezentat în parohia „Sfânta Cruce” din Alexandria, Virginia (zona Washington) - 3 ore în urmă
Ursula von der Leyen are un plan „strălucit” - 4 ore în urmă
Muzeul Maramureșan din Sighet organizează o nouă ediție a expoziției caritabile ”Mărțișor. Tradiție și simbol” - 4 ore în urmă
Ziua Sfântului Tricolor Românesc - 5 ore în urmă
Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil” găzduiește primul curs de consiliere și orientare - 5 ore în urmă
Lansare de carte la Baia Mare: Profesorul Gheorghe Glodeanu aduce în prim-plan evoluția jurnalului intim în literatura română - 5 ore în urmă
Atenționare: Fraudele online vizează clienții Kaufland - 5 ore în urmă
Va fi moment special: Ucraineanca Jamala, artista devenită câștigătoarea Eurovision, intrată în țara noastră pe lângă Maramureș, va cânta la finala românească!
Va fi moment special: Ucraineanca Jamala, artista devenită câștigătoarea Eurovision, intrată în țara noastră pe lângă Maramureș, va cânta la finala românească!
Jamala, interpreta din Ucraina care a câștigat ediția din 2016 a Eurovision Song Contest, va urca pe scena ultimului act al Selecției Naționale, în calitate de invitat special, arată TVR. Artista, refugiată din infernul dezlănțuit în patria sa, va interpreta piesa „1944”, care a dus Eurovisionul la Kiev, sâmbătă, în direct la TVR, mai arată organizatorii competiției la nivelul țării noastre.
Pentru proiectul „1944”, artista și-a găsit inspirația în drama familiei sale. În al Doilea Război Mondial, străbunica ei a fost deportată în Asia Centrală împreună cu cei cinci copii ai săi. Aproape 80 de ani mai târziu, Jamala a devenit unul dintre refugiații care se retrag din calea războiului. Drumul ei a trecut prin România și o va duce pe scena Eurovision România, pentru a transmite un mesaj de pace și unitate în fața celui mai greu conflict european din ultimele opt decenii.
Melodia, un manifest împotriva crimelor săvârșite de regimul stalinist împotriva tătarilor din Crimeea scris de poetul Art Antonyan, a făcut înconjurul lumii, iar astăzi, mesajul său pare mai actual decât oricând. „1944” este prima piesă din istoria concursului Eurovision care conține versuri în limba tătară crimeeană. Referenul melodiei a stârnit o emoție puternică pe scena din Stockholm, reluând fragmente dintr-un cântec popular al tătarilor din Crimeea, „Ey Güzel Qırım”. Sâmbătă, mesajul artistei din Ucraina va răsuna în finala Selecției Naționale, în direct la TVR 1, TVR Internaţional, TVR Moldova, TVR+ şi pe canalul de Youtube al TVR, de la ora 21.00, mai arată sursa citată în acest articol.
Artista ucraineană a intrat în țara noastră în 27 februarie, după un foarte lung drum parcurs din Kiev, pe la PTF Halmeu, județul Satu Mare, punct de trecere a frontierei aparținând ariei de administrare a ITPF Sighetu Marmației. Jamala a venit cu cei doi copii ai săi, întrucât soțul ei a rămas să lupte pentru țara lor. Ucraineanca a mulțumit pe rețelele de socializare vameșilor români pentru modul în care a fost tratată atât ea cât și copiii săi. DirectMM.ro a contactat un traducător al postărilor artistei internaționale, iar ce a spus puteți vedea în articolul atașat acestui text.
C.Ț.
Citește și
Citește și