Share
Vaccinare: Campania se extinde pe tot teritoriul României. Peste 90% din centrele pentru personalul medical intră în activitate. Situația în prezent

Vaccinare: Campania se extinde pe tot teritoriul României. Peste 90% din centrele pentru personalul medical intră în activitate. Situația în prezent

Începând de astăzi, 4 ianuarie 2021, activitatea de vaccinare pentru Etapa I s-a extinse pe tot teritoriul României. Astfel, intră în activitate, la nivel național, peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical și personalul din centrele medico-sociale.

Pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare, în cursul zilei de ieri, a început distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare existente în fiecare județ.

Conform instrucțiunilor, direcțiile de sănătate publică județene și Direcția de Sănătate Publică a Muncipiului București centralizează necesarul de vaccinuri din toate centrele de vaccinare arondate și îl transmit, până în ora 13.00 a zilei anterioare vaccinării propriu-zise, către Centrul regional de stocare de care aparțin.

Centrul regional de stocare pregătește, în vederea distribuirii, cantitatea de vaccinuri necesară, potrivit solicitărilor/programărilor primite și o distribuie, în consecință, către DSP-uri, respectiv centrele de vaccinare.

# Situația, în cifre

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 3 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore, prima administrare) – 354.

2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020, prima administrare) – 13.596.

3. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 1 reacție comună și minoră, dintre care:

– 0 reacții de tip local;

– 1 reacție generală .

4. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 37 reacții comune și minore, dintre care:

– 7 reacții locale cu durere la locul injectării;

– 30 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

În intervalul 31.12.2020 – 02.01.2021, potrivit raportărilor ANMDMR, comunicate astăzi, 3 ianuarie a.c., Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare este de 9 reacții comune și minore, dintre care:

– 3 reacții de tip local;

– 6 reacții generale.

Autoritățile fac precizarea că astăzi, 3 ianuarie a.c., programările au vizat personalul medical aflat în ture sau servicii de gardă.

De asemenea, acestea menționează faptul că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu