Festivalul internațional de colinde, datini și obiceiuri de iarnă la ucraineni a ajuns la cea de-a XXXII-a ediție - 16 minute în urmă
Muzică și poezie în Parcul „Grădina Morii” din Sighetu Marmației de Ziua Culturii Naționale - 3 ore în urmă
La Biblioteca Orășenească Borșa se reia șezătoarea săptămânală; Sunt invitate doamnele care îndrăgesc portul popular și arta confecționării lui - 5 ore în urmă
Eveniment cultural de excepție: La Borșa se va organiza Simpozionul „Nicoară Timiș – 100 de ani de la naștere” - 8 ore în urmă
Sunteți invitați să sărbătoriți Ziua Culturii Naționale alături de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” - 9 ore în urmă
Alexandru Pașca şi Marius Tătar de la Academia de Șah Maramureș, locul II la Concursul național școlar ”Elisabeta Polihroniade” - 9 ore în urmă
2025 a fost declarat „Anul Mihai Eminescu” - 10 ore în urmă
Două gimnaste valoroase ale României au fost admise la universități din SUA - 10 ore în urmă
Cum poți obține o reducere de 10% pentru plata impozitelor - 11 ore în urmă
Invitație la mișcare, cu Rica Clopoțica și Asociația „Energia Mișcării” - 11 ore în urmă
Vaccinare doza trei România: În județul Maramureș sunt funcționale în total acum nouă centre de imunizare anti-COVID-19. Vezi lista aici! Cum te poți programa!
Vaccinare doza trei România! În județul Maramureș sunt funcționale în total acum nouă centre de imunizare anti-COVID-19. Vezi lista aici! Cum te poți programa!
A început programarea în platformă pentru doza a III-a Platforma ROVACCINARE permite programarea celor care doresc să se vaccineze cu doza a III-a, după ce echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) a finalizat implementarea noilor funcționalități și optimizările necesare. Programările se pot realiza pentru administrarea dozei de rapel (booster) cu unul dintre vaccinurile Pfizer sau Moderna, în centrele de vaccinare care administrează aceste două tipuri de vaccin.
Prima zi de vaccinare cu doza a III-a este 28 septembrie 2021.
Sunt două condiții pentru vaccinarea cu doza de rapel (booster):
1. Două doze de vaccin administrate;
2. Să fie trecute 180 de zile de la a doua doză. Astfel, toate persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu două doze (completă sau heterologă) și pentru care au trecut 180 de zile de la schemă completă se pot programa în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru administrarea dozei de rapel (booster).
Indiferent dacă administrarea primelor două doze s-a realizat cu programare în platformă sau direct în centrul de vaccinare, toate persoanele care îndeplinesc cele două condiții se pot programa pentru doza de rapel (booster).
Pași pentru programare în platformă pentru doza a III-a:
1. Vă autentificați în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro prin introducerea e-mailul-ui/CNP-ului și a parolei;
2. Selectați secțiunea „Beneficiari”:
a. Pentru beneficiarii existenți în cont trebuie doar să accesați pictograma „Programează pentru doza de rapel (booster)”;
b. Pentru beneficiarii noi, accesați butonul „Adaugă beneficiar”, completați datele necesare, iar la final accesați pictograma „Programează pentru doza de rapel (booster)”;
3. Alegeți centrul de vaccinare cu tipul de vaccin dorit (Pfizer sau Moderna), data, intervalul orar,vizualizați sumarul de prezentare a programării și finalizați programarea
4. La final, accesați secțiunea „Programările mele” pentru vizualizarea programării, respectiv pentru editarea sau anularea acesteia.
• Validarea îndeplinirii condițiilor pentru administrarea dozei de rapel (booster) se realizează prin interogarea Registrului Electronic Național de Vaccinări (RENV), unde sunt luate în evidență toate persoanele vaccinate în România;
• Indiferent de statusul primelor două programări în platformă, se pot face programări pentru a III-a doza, dacă sunt respectate cele două condiții mai sus menționate.
• Se consideră două doze, atât pentru persoanele care au făcut doza I și doza a II-a cu unul dintre vaccinurile Pfizer, Moderna sau Astra Zeneca, cât și pentru persoanele care au făcut doza I cu unul dintre cele trei vaccinuri, iar doza a II-a, în funcție de recomandările medicale, cu un alt tip de vaccin dintre cele menționate.
• În acest moment, persoanele vaccinate cu vaccinul Johnson&Johnson nu sunt eligibile pentru administrarea dozei de rapel (booster).
Vă reamintim că: Doza 3 este ferm recomandată:
-persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare;
-persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ.
Accesul la vaccinare este permis și altor categorii populaționale, care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală.
-Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).
Având în vedere că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel. Detaliile privind această recomandare vor fi stabilite în perioada următoare, pe măsură ce vor fi disponibile noi date științifice.
Programarea persoanelor pentru administrarea dozei de rapel (doza 3) Se va realiza prin mijloacele deja cunoscute, inclusiv prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare. Pentru persoanele din centrele medico-sociale și rezidențiale, imobilizate la domiciliu sau fără adăpost, se va utiliza aceeași modalitate de vaccinare, respectiv cu ajutorul echipelor mobile puse la dispoziție de către direcțiile de sănătate publică județene/ a municipiului București.
Beneficiarii vor primi adeverințe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menționarea celor trei doze efectuate.
Reiterăm cetățenilor necesitatea și importanța vaccinării împotriva COVID-19 pentru toate persoanele de peste 12 ani, în interes individual și al sănătății publice, prin reducerea cazurilor severe și a deceselor.
Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european.
CNCAV asigură populația de transparență completă și responsabilitate deplină în comunicarea cu celeritate a tuturor informațiilor de interes, astfel încât procesul de vaccinare să se realizeze într-un mediu favorabil și sigur pentru toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.
Imunizarea cu a treia doză de vaccin se va desfășura în județul Maramureș în următoarele centre de vaccinare:
Baia Mare, Centrul de Vaccinare Grupul de Acțiune Locală, Bd. Unirii nr. 19, program Luni-Duminică 8.00-20.00, Centrul Multifuncțional Social ”Rivulus Pueris”, strada Ioan Slavici 1 B, program Luni-Duminică 8.00-20.00, Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, strada George Coșbuc nr. 31, program Luni-Duminică 8.00-16.00;
Târgu Lăpuș, Spitalul Orășenesc, strada Tineretului 9-11, program Luni-Duminică 8.00-20.00;
Sighetu Marmației, Spitalul Municipal, strada Avram Iancu nr. 22, program Luni-Duminică 8.00-20.00;
Vișeu de Sus, Spitalul Orășenesc, strada 22 Decembrie nr. 1, program Luni-Duminică 8.00-20.00;
Borșa, Spitalul de Recuperare, strada Floare de Colț nr.1, program Luni-Duminică 15.00-19.00;
Seini, Centrul de vaccinare local, strada Aurel Vlaicu nr.2, program Luni-Duminică 14.00-18.00;
Șomcuta Mare, Centrul de Sănătate, strada Cornului nr. 36, program Luni-Duminică 8.00-20.00.
”Persoanele imunizate cu a doua doză de vaccin care au cel puțin șase luni de la administrare, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice indiferent de vârstă, personalul medical, personalul din centrele medico-sociale, dar și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare se pot prezenta direct în aceste centre de vaccinare fără o programare prealabilă sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare. Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă împotriva pandemiei COVID-19”, arată Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.
C.Ț.