S-a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - 2 ore în urmă
Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 3 ore în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 4 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 4 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 15 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 16 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 17 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - 1 zi în urmă
Valea Usturoiului, refugiul ideal în zilele caniculare
Valea Usturoiului de lângă oraș și-a primit numele prin traducerea denumirii Fokhagymás, de la numele unguresc al leurdei: vadfokhagyma (usturoi sălbatic) care se spune că era abundentă în lunile de primăvară. Este o vale relativ îngustă ce șerpuiește printre lanțurile de dealuri situate la nord de Baia Mare, având lungimea de circa 7 km, în care curge pârâul omonim ce își are izvorul pe versantul sud-vestic al Muntelui Pleștioara. Gura văii se deschide la est de Parcul Municipal, între Dealul Florilor și Dealul Piatra Virgină.
Datorită naturii sale pitorești și a climatului răcoros, această zonă oferă un peisaj montan încântător pentru băimărenii care traversează cu greu acest episod canicular. Pădurile dense, traseele de drumeții și râurile aduc un plus de prospețime în zilele toride de vară. Valea Usturoiului este locul popular pentru relaxare, picnicuri, departe de agitația urbană. Temperaturile mai scăzute, peisajele de poveste atrag ca un magnet băimărenii, care aleg acest traseu răcoros. Contactul cu natura nu este numai despre a ne răcori în zilele caniculare, ci poate avea beneficii și pentru sănătatea mentală și fizică, contribuind la reducerea stresului și îmbunătățirea stării generale de bine.
Lăcrimioara ZOTA