Semințe flori și semințe plante: alegeri inspirate pentru grădina ta - 7 ore în urmă
Incendiu la o braserie din Baia Mare - 8 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Oglinda relațiilor noastre – Lecțiile lui Guy Corneau - 12 ore în urmă
Examenul și lucrarea de licență devin obligatorii - 17 ore în urmă
Scurte îndrumări tipiconale la Praznicul Botezului Domnului - 17 ore în urmă
Iernile copilăriei de altădată erau despre haine tricotate de bunicuțe - 17 ore în urmă
Off-road ilegal oprit la Cavnic - în urmă
Excursie pe Creasta Cocoșului în prima zi a noului an - în urmă
Câine accidentat pe pârtie; Salvamontiștii maramureșeni au intervenit imediat - 1 zi în urmă
O poveste de 102 ani: Viața mătușii Ioana din Maramureș, prezentată la Trinitas TV - 1 zi în urmă
Videoconferință: Primăriile din Maramureș, atenționate să igienizeze cursurile de apă
Zilele trecute, ministrul Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, alături de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Ervin Molnar, însoțit și de directorii generali adjuncți ANAR, Marius Postelnicescu și Flaviu Radu, a convocat o videoconferință cu directorii Administrațiilor Bazinale de Apă (ABA). La aceasta a participat Ioana Diaconescu, directorul ABA Someș-Tisa (ABAST).
Principala prioritate a acestei ședințe a fost o informare cu privire la stadiul implementării de către ABA-uri a contractelor de asistență tehnică pentru pregătirea proiectelor care vor fi finanțate din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, Axa prioritară 5.
Totodată, s-a pus pus în discuție ca angajații din cadrul ABA-urilor să-și desfășoare activitatea în condiții de maximă siguranță având în vedere contextul răspândirii noului Coronavirus (Covid – 19). În contextul actual, necesitatea unei igiene stricte este o modalitate simplă și eficientă de a rămâne sănătoși.
De asemenea, s-a pus în vedere ca ABA-urile în conformitate cu prevederile legale în vigoare, să atenționeze autoritățile publice locale care sunt direct responsabile de gestionarea regimului deșeurilor, în arealul pe care îl administrează, să igienizeze cursurile de apă. Așadar, reglementarea este valabilă și ABAST (unde intră și Maramureșul).
„Subliniem faptul că instituția noastră nu are ca obiect de activitate colectarea deșeurilor de pe maluri și din cursurile de apă, ci întreținerea albiilor și a malurilor acestora. Astfel, prin programul anual de gospodărire a apelor, pe lângă lucrări de decolmatare, reprofilări de albii și terasamente, se întreprind acțiuni de cosire și defrișare a suprafețelor acoperite cu vegetație și degajarea terenurilor de vegetația cosită. Această perioadă dificilă ne reamintește importanța resurselor naturale în viețile noastre, indiferent de statutul social, economic sau cultural” – a declarat Cristina Vădan, purtătorul de cuvânt al ABAST.
DirectMM.ro