Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 5 ore în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 6 ore în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 10 ore în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 11 ore în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 11 ore în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 15 ore în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 15 ore în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 16 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 17 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 1 zi în urmă
Vor fi reabilitate 36 de gospodării tradiționale din Maramureș
Vor fi reabilitate 36 de gospodării tradiționale din Maramureș
Vineri, 25 noiembrie, a avut loc evenimentul ”Unitate prin patrimoniu cultural: conservare digitală și reconstrucție transfrontalieră în România și Ucraina”.
Acesta a avut loc la Colonia Topitorilor din Baia Mare. Pentru a conserva și promova unicitatea patrimoniului cultural al județului Maramureș, a fost dezbătută importanța dezvoltării unui parteneriat strategic public-privat, care să aibă la bază conservarea monumentelor istorice din România și Ucraina.
„La Consiliul Judeţean Maramureş am inițiat o serie de proiecte pentru conservarea și promovarea arhitecturii vernaculare din Maramureș. Patrimoniul vernacular al satului Breb, al comunelor Bogdan Vodă, Petrova și Lăpuș sunt proiecte foarte importante, prin care vom reabilita 36 de gospodării tradiționale din Maramureș, care au nevoie de investiții pentru a-și păstra frumusețea și unicitatea. De asemenea, avem proiecte și pentru reabilitarea muzeelor – Muzeul Satului, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Muzeul de Etnografie, a Castelului Teleki din Pribilești, a Teatrului de Vară din Baia Mare, deoarece salvarea clădirilor monument istoric este un obiectiv important atât pentru turismul maramureșean, cât și pentru păstrarea moștenirii noastre culturale și transmiterea ei mai departe, generațiilor viitoare”, arată Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.
DirectMM.ro