Golful Americii și lecția Denali: când mândria locală întâlnește politica globală - 30 minute în urmă
La Centrul Cultural Pastoral din Sighetu Marmației puteți descoperi, printre altele, obiecte folosite la păstrarea sau utilizarea sării - 36 minute în urmă
Bilanț: Ce lucrări au fost realizate în 2024 la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 2 ore în urmă
Clubul Tinerii Lei Baia Mare, pe podium la Cupa Unirea Principatelor Române la șah - 3 ore în urmă
S-a aflat cine a furat coiful! N-ai să crezi! - 14 ore în urmă
„Tradițiile din Satul Meu” – o asociație care oferă continuitate tradiției și aduce multe zâmbete - 14 ore în urmă
Ecotichetul pentru mașini electrice ar putea crește din nou - 15 ore în urmă
În Bontăieni se va organiza „șezătoarea de altădată” - 18 ore în urmă
Noi modificări în structura unor licee din România - 19 ore în urmă
Doi tineri din Fărcașa, în clasamentul primilor 20 de sportivi din județ în anul 2024 - 19 ore în urmă
Workshop pe tema ”Creionarea personajului Pintea Viteazul”
Obiectivul principal al Organizației de Management al Destinației Județene (OMD) Maramureș este acela de a promova la nivel național și internațional turismul maramureșean.
Pentru a atinge acest obiectiv, în data de 25 mai, directorul executiv al OMD Maramureș, Paul Habina, împreună cu specialiști și cadre universitare active în domenii precum istorie, artă și design grafic au participat la workshop-ul pe tema ”Creionarea personajului Pintea Viteazul”.
Obiectivul seminarului a fost identificarea celor mai bune piste pentru crearea unei rute culturale în Maramureș, conceput pentru a atrage turiștii care sunt interesați de partea activă pe care o oferă județul, prin diversitatea naturală din zonă.
”Turismul activ este unul pe care trebuie să ne focusăm în Maramureș, iar pentru a-l face mai atrăgător și interactiv, dorim să integrăm un personaj istoric în această rută culturală. Haiducul Pintea Viteazul este cea mai bună asociere, fiind un haiduc, dar și-o personalitate marcantă a istoriei noastre, care a cutreierat tot Maramureșul”, a declarat Paul Habina.
Invitații prezenți la dezbatere au fost Dr. Gabriel-Virgil Rusu de la Institutul de istorie „George Barițiu” al Academiei Române din Cluj-Napoca, conf. univ. dr. Gabriela Ilieș de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Extensia Sighetu Marmației, asist. univ. drd. Florin-Vasile Pop de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, etnolog Pamfil Bilțiu, Vasile Chira, student etnologie CUNBM, Teofil Ivanciuc, consultant în turism, Alex Scarlat, graphic designer, Ioan Miron, tattoo artist „Tattoo de Maramu”, precum și reprezentanți ai OMD Maramureș.