„Leul de la Șișești”: Vasile Lucaciu, apărător al drepturilor românilor ardeleni - 1 oră în urmă
Piața Libertății va fi închisă temporar - 2 ore în urmă
Povestea Melaniei Trump, prima doamnă cu rădăcini slovene - 3 ore în urmă
PS Timotei Sătmăreanul a slujit în Parohia Ortodoxă Săpânța - 4 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Muzica Klezmer din Sighetu Marmației - 6 ore în urmă
Un nou proiect educațional prinde viață la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 6 ore în urmă
Tinerii din Dumbrăvița, coordonați de părintele Bogdan Ciocotișan, au participat la un cerc de iconografie în atelierul pictorului bisericesc Gheorghe Rogojan - 6 ore în urmă
Cornel Oțelea, o legendă a handbalului românesc, a plecat dintre noi - 6 ore în urmă
Centrul Cultural Pastoral din Sighet a fost dotat cu un totem digital - 7 ore în urmă
130 de ani de la nașterea Luciei Demetriade-Bălăcescu, o figură feminină remarcabilă a artei românești - 7 ore în urmă
Zeci de expozanți la târgul ”Bun de Maramureș”, iar vizitatori – cu miile (GALERIE FOTO)
Peste 70 de expozanți au participat, de ”Zilele Maramureșului”, la târgul de promovare a meșterilor populari și a producătorilor tradiționali ”Bun de Maramureș”. Aflat la a II-a ediție, evenimentul s-a desfășurat în Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Baia Mare.
Timp de trei zile, ”Satul din deal” a devenit un furnicar datorită miilor de vizitatori care au trecut pe la standuri. Iubitorii portului popular au găsit aici cămeși, zadii, gatii, mânecări, straițe, zgărdane, brățări, toate autentice, demonstrând măiestria cu care au fost realizate de meșterii populari.
Nu au lipsit nici obiectele de decor, căsuțele tradiționale miniaturale, vasele dantelate, calendarele, adevărate bijuterii realizate din lemn și ceramică, pecum și obiecte de uz casnic, toate purtând simboluri străvechi cum ar fi sita vieții, soarele, funia, dinții de lup sau crucea. Doi meșteri populari, un ceramist și un cioplitor în lemn, au oferit demonstrații chiar în curtea Muzeului Satului.
Târgul ”Bun de Maramureș” s-a adresat și producătorilor tradiționali. Aceștia au oferit vizitatorilor prăjituri cu cele mai fine creme făcute după rețete de pe vremea bunicilor, miere cu diverse combinații de nuci și semințe, o gamă largă de produse apicole și nu în ultimul rând uleiuri presate la rece. Atmosfera a fost întreținută de ansamblurile folclorice și de primăriile – gazdă care au participat la eveniment și care au dat viață gospodăriilor tradiționale din Muzeul Satului.