Numeroase premii oferite în cadrul Concursului Eparhial Online de Pricesne „Rugăciune și cântare în Postul Mare” - 8 ore în urmă
Doar un egal pentru Minaur la Suceava - 10 ore în urmă
Alexandru Baboș: Bisericile de lemn sunt o oglindă a comunităților - 12 ore în urmă
Polițiști în acțiune la Ulmeni. Acțiune de ecologizare - 14 ore în urmă
Naționala a coborât șapte locuri în clasamentul FIFA - 15 ore în urmă
Ungaria își ia tălpășița din Curtea Penală Internațională! Ce urmează? - 16 ore în urmă
Concertul de pricesne „Ierusalimul lui Iisus în inimile noastre” va avea loc în Vișeu de Jos în Duminica Floriilor - 17 ore în urmă
Festivalul Primăverii Băimărene: Distracție în acest weekend la Baia Mare Value Centre - 17 ore în urmă
Conferinţa ”Terapia prin «lumină vie»” plus o lansare de carte la Biblioteca Județeană - 18 ore în urmă
Pe simezele Galeriei de Artă UAP Baia Mare puteți admira expoziția „ÎNVIEREA” - 18 ore în urmă
Ziua Internațională a Ursului Polar
Începând cu 2011, la data de 27 februarie se sărbătorește Ziua Internațională a Ursului Polar. Scopul acesteia este de a crește gradul de conștientizare cu privire la starea de conservare a ursului polar. Este organizată de Polar Bears International. În fiecare an, se trage un semnal de alarmă asupra impactului încălzirii globale și reducerea gheții formate pe mare, asupra populațiilor de urși polari. Oamenii sunt îndemnați de a găsi metode pentru reducerea emisiilor de carbon. Printre acestea se numără folosirea mai redusă a vehiculelor și dezactivarea termostatelor.
La sfârșitul anului trecut, și Teatrul Municipal Baia Mare s-a alăturat acestei inițiative mondiale, fiind primul teatru din România care urmărește implicarea artiștilor în discursul despre schimbările climatice. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu CLIMATE CHANGE THEATRE ACTION (SUA).
Spectacolul ”Urșii polari” de Nicolas Billon prezintă doi urși foarte flămânzi care încheagă un dialog plin de umor și nostalgia vremurilor trecute. Glumele sunt presărate cu replici de conștientizare a gravității problemei legate de schimbările climatice. Fiecare reprezentație a fost urmată de un dialog cu spectatorii, la întrebările lor, răspunzând reprezentanți ai ONG-urilor locale care activează în domeniul protecției mediului.
Lăcrimioara ZOTA