Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 12 minute în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 49 minute în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 1 oră în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 2 ore în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 2 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - 5 ore în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 7 ore în urmă
În Târgu Lăpuș se va construi o creșă - 7 ore în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Facultatea de Litere din Baia Mare - 7 ore în urmă
Artistul Florin Ștefan va susține un recital deosebit de nai la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 8 ore în urmă
Ziua Mondială a Apei: Elevi din municipiul Baia Mare de la două școli importante, activitate folositoare despre Barajul Firiza chiar la fața locului în natură!
Ziua Mondială a Apei: Elevi din municipiul Baia Mare de la două școli importante, activitate folositoare despre Barajul Firiza chiar la fața locului în natură!
Să educăm copiii corect acasă și în școală, dacă vrem să avem o generație de mâine care să păstreze natura curată și apele ei nepoluate! Aceasta este o lecție și pentru noi, pentru toți și ar fi bine să ținem cont de ea.
Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei cadrele didactice de la Scoala Gimnazială „Nicolae Iorga” Baia Mare: Anca Kato, Natalia Fornvald, Liliana Barbul și Iuliana Ardelean alături de prof. Paula Fornvald de la Scoala Gimnazială „Lucian Blaga” din Baia Mare și-au însoțit elevii într-o activitate de tip oudoor la Institutul de Gospodărire a Apelor Maramureș.
Domnii Mirel Flontaș (șef formație I.R.I), Mihali Laura Maria (biolog), Andrei Terec (biolog) și Anca Bonto (purtător de cuvânt al SGA Maramureș) au răspuns curiozității elevilor oferindu-le informații despre producerea curentului electric, însemnătatea barajului Firiza și a lacului de acumulare, istoric al locului, lungime, adâncimea apei, etc. În cadrul atelierelor de lucru au putut observa la microscop insecte acvatice din aria apelor maramureșene.
„Această activitate a fost prima activitate de grup în aer liber după ridicarea restricțiilor impuse de pandemie. Astfel de activități fac ca învățarea să fie de neuitat și amintirile din anii de școală să persiste toată viața. Gazdele ne-au oferit și o gustărică pe malul apei, pentru care le mulțumim din suflet și așteptăm și alte colaborări de acest tip”, arată prof. Natalia Fornvald.
C.Ț.