Share
Alte vremuri, alte povești, alte cărți citite de copii

Alte vremuri, alte povești, alte cărți citite de copii

Vremurile s-au schimbat și, odată cu acestea, și preferințele pentru lectură. Poveștile nemuritoare și basmele populare nu se mai numără printre preferințele celor mici. Acum au apărut alte cărți pe care copiii le solicită spre lectură. Potrivit secției de Copii a Bibilotecii Județene ”Petre Dulfu” din Baia Mare, cele mai citite cărți pentru copii în anul 2018 sunt scrise de autori străini, dar au reușit să stârnească interesul celor mici și câțiva scriitori autohtoni.

Iată o listă cu  cele mai citite cărți pentru copii în anul 2018:

”Olguța și un bunic de milioane” de Alex Moldovan ● „8 povestiri de pe Calea Moșilor” de Adina Popescu ●  „Tomi. O poveste” de Traian Oprescu ● „Războiul care mi-a salvat viața” de Kimberly Brubaker Bradley ● „Pippi Șosețica” de Astrid Lingren ● „Bătrânul din lună” de Grace Lin ● „Tabăra” de Louis Sachar ● „Insula delfinilor albaștri” de Scott O`Dell ● „Formidabilul Maurice și oastea rozătoarelor savante” de Terry Pratchett ● „James și piersica uriașă” de Roald Dahl.

E limpede: s-au globalizat și poveștile. Petre Ispirescu a pierdut poziția de leader și nu mai e în top ”bestseller-book”. Ion Creangă e mai mult o denumire de grădiniță sau de stradă, iar Păcală e cel mult un film cu Sebastian Papaiani.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu