Donație prețioasă pentru Casa Muzeu din Rogoz - 5 ore în urmă
19 polițiști maramureșeni au ieșit la pensie la final de 2024 - 6 ore în urmă
PS Iustin: „Mulțumim cu evlavie smerită în genunchi Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările pe care le-am primit în anul ce a trecut” - 6 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Biserica din Bogdan Vodă - 7 ore în urmă
Valea Sibila de la Strâmbu-Băiuț – Valea Zeiței - 8 ore în urmă
După 18 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România a intrat în Schengen - 8 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: 1 ianuarie, întreită sărbătoare la început de an - 12 ore în urmă
Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - 18 ore în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - 1 zi în urmă
Băimărenii și-au cultivat sentimentul dragostei pentru lectura de plăcere
În anul 2018, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare iniția proiectul „Anticariatul donatorilor”, ideea aparținând directorului instituției, Teodor Ardeleanu. Cărți care erau primite din donații aveau să ajungă în casele iubitorilor de lectură. Aproape de intrarea în instituția de cultură au fost amplasate două rafturi pe care astăzi se așterne doar praful străzii, cărțile împuținându-se considerabil. Aceasta denotă setea de lectură a locuitorilor urbei. Fondul de carte urma să fie triat și completat periodic de personalul de specialitate al bibliotecii, în funcție de interesul cititorilor.
Donarea de cărți este un gest nobil cu multiple beneficii atât pentru donator, cât și pentru destinatari. Se promovează educația și încurajarea obiceiului de a citi, mai ales în comunități defavorizate sau în medii unde accesul la cărți este limitat. Donarea de cărți are darul de a îmbogăți colecțiile, oferind elevilor și cititorilor de orice vârstă, acces la o gamă mai largă de informații. O comunitate cu acces la cunoștințe și resurse educaționale este mai puternică și mai bine informată. Prin gestul donării nu doar se eliberează un spațiu al casei, dar fiecare poate contribui la răspândirea cunoștințelor și la îmbunătățirea vieților altor oameni.
Lăcrimioara ZOTA