Share
„Cerșetorul de albastru” de Crin Triandafil-Theodorescu: o reflecție asupra iubirii și a frumosului

„Cerșetorul de albastru” de Crin Triandafil-Theodorescu: o reflecție asupra iubirii și a frumosului

Lansarea volumului de predici neconvenționale, eseuri, poeme în proză și povestiri-mărturisire, intitulat „Cerșetorul de albastru” al cărui autor este părintele Crin Triandafil-Theodorescu (preot, speolog, muzeograf, cercetător doctorand), a avut loc luni, 19 august, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare. Evenimentul a fost moderat de scriitoarea Alice Năstase Buciuta care este și editoarea acestui volum.

Autorul Crin Triandafil-Theodorescu, al cărui volum de debut „Într-o zi se va termina” a devenit un best-seller în anul 2021, a ținut un discurs impresionant despre bucuria de a trăi momentul prezent înconjurați de iubirea celor din jur, dar și a lui Dumnezeu, care există în fiecare dintre noi: „Nimic nu este mai important decât să iubești și să știi că ești iubit”. De aici reiese legătura strânsă și inegalabilă a omului cu Divinitatea, ce reprezintă însăși iubirea pe care trebuie nu numai să o primim, ci și să o oferim semenilor noștri.

„Cum poate un ateu să iubească în iubirea lui Dumnezeu?”, a fost întrebarea unei persoane din public, adresată părintelui Crin Triandafil-Theodorescu după susținerea discursului.

„Toate persoanele și-l imaginează pe Dumnezeu, o facem și noi în permanență. Faptul că simte că există o ființă divină dovedește că el nu este ateu, ci e doar în căutarea formei în care îl așază pe Dumnezeu. Toți am încercat să îi dăm o definiție lui Dumnezeu în funcție de așteptările sau de frustrările noastre.”, a fost răspunsul preotului.

Deși este foarte admirat de cititorii primului său volum publicat, autorul a vorbit cu modestie despre sine, declarând că el însuși este un „cerșetor de albastru” care se află într-o continuă căutare a frumuseții interioare și a propriei identități. El a început să scrie, simțindu-se inspirat de frumusețea pe care a văzut-o în oamenii din jurul său, motiv pentru care una dintre temele principale pe care acesta le abordează în operele sale se referă la „sclipirile de frumusețe din cotidian”, privind frumosul din fiecare aspect al vieții sale.

Prin creațiile sale, scriitorul îi învață pe cititori o lecție importantă despre iubire și credința în Dumnezeu, care se completează una pe cealaltă. Scrierile preotului Crin Triandafil-Theodorescu permit, așadar, reflecția cititorilor asupra frumuseții acestor aspecte cu ajutorul cărora se regăsesc pe ei înșiși.

Larisa VIRAGH


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu