Amenzi mai mari, dar și noi drepturi pentru șoferi, în anul 2025 - 9 minute în urmă
Agentul de poliție rănit în accidentul de la Borșa are nevoie urgentă de sânge - 4 ore în urmă
Programul de vizitare a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet, în aceste zile - 4 ore în urmă
Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 18 ore în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 19 ore în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 1 zi în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 1 zi în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 1 zi în urmă
Dacă e sâmbătă, atunci e „Fata babei și fata moșneagului”
Sâmbătă, 12 octombrie, de la orele 10.00 și 11.30, la Teatrul de Păpuși vor avea loc două reprezentații ale spectacolului „Fata babei și fata moșneagului”, după Ion Creangă, regia Claudia Revan.
„Povestea FATA BABEI ȘI FATA MOȘNEAGULUI de Ion Creangă, transpusă scenic de actorii- păpușari, aduce în fața noastră o căutare inițiatică a Binelui, întreprinsă de Fata moșneagului, alungată de acasă de mama sa vitregă și de fata acesteia. Cei mici, dar și cei mari, sunt poftiți să pășească într-o lume în care Binele și Răul îi pun deopotrivă la încercare, prin intermediul basmului clasic, care rămâne la fel de actual și astăzi.”
Povestirea tratează temele sale universale legate de moralitate, virtute și răsplată, ilustrând contrastul dintre două tipuri de comportament: fata moșului, care este harnică, cinstită și modestă, și fata babei, care este leneșă, răutăcioasă și egoistă. Morala povestirii subliniază că cei care sunt buni, muncitori și drepți sunt răsplătiți, în timp ce, cei care aleg calea egoismului și răutății primesc consecințe negative. Astăzi, aceste lecții sunt la fel de relevante, atât pentru copii, cât și pentru adulți, pentru că încurajează valori precum munca cinstită, bunătatea și modestia, calități apreciate și necesare într-o societate sănătoasă. De asemenea, povestea atrage atenția asupra importanței relațiilor interumane, arătând cum comportamentul fiecăruia influențează viețile celorlalți.
Distribuție: Irina Oțoiu, Ruxandra Lăzărescu, Liliana Voș, Vlad Crișan, Alin Albu, Iulian Bulancea.
Spectacolul durează 60 minute, iar prețul unui bilet este 10 lei.
Lăcrimioara ZOTA