Trupa „Syn Ze Sase Tri” a făcut senzație în Baia Mare - 2 ore în urmă
Bârsana i-a fost leagăn, Maramureșul chemare – Povestea dascălului Petre Lenghel-Izanu - 2 ore în urmă
Proiectul Catehetic „Moștenitorii credinței ortodoxe strămoșești din Dumbrăvița Maramureșului” a ajuns la final - 2 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca – pildă de multă nevoință prin adâncă și nesfârșită pocăință - 3 ore în urmă
„Comoara Iepurașului” îi așteaptă pe cei mici la Satulung - 3 ore în urmă
Târgul de Florii – Meșteri și Meșteșuguri Tradiționale Maramureșene va avea loc în Baia Mare - 5 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă „Din suflet de creștin” - 6 ore în urmă
Casa din Piața Gorki – proză de Marian Ilea (X) - 6 ore în urmă
Se organizează vernisajul expoziției de pictură „Armonii de primăvară” - 7 ore în urmă
Actor, regizor și realizator de emisiuni, la o dublă lansare de carte - 8 ore în urmă
Dacă e sâmbătă, atunci e „Fata babei și fata moșneagului”
Sâmbătă, 12 octombrie, de la orele 10.00 și 11.30, la Teatrul de Păpuși vor avea loc două reprezentații ale spectacolului „Fata babei și fata moșneagului”, după Ion Creangă, regia Claudia Revan.
„Povestea FATA BABEI ȘI FATA MOȘNEAGULUI de Ion Creangă, transpusă scenic de actorii- păpușari, aduce în fața noastră o căutare inițiatică a Binelui, întreprinsă de Fata moșneagului, alungată de acasă de mama sa vitregă și de fata acesteia. Cei mici, dar și cei mari, sunt poftiți să pășească într-o lume în care Binele și Răul îi pun deopotrivă la încercare, prin intermediul basmului clasic, care rămâne la fel de actual și astăzi.”
Povestirea tratează temele sale universale legate de moralitate, virtute și răsplată, ilustrând contrastul dintre două tipuri de comportament: fata moșului, care este harnică, cinstită și modestă, și fata babei, care este leneșă, răutăcioasă și egoistă. Morala povestirii subliniază că cei care sunt buni, muncitori și drepți sunt răsplătiți, în timp ce, cei care aleg calea egoismului și răutății primesc consecințe negative. Astăzi, aceste lecții sunt la fel de relevante, atât pentru copii, cât și pentru adulți, pentru că încurajează valori precum munca cinstită, bunătatea și modestia, calități apreciate și necesare într-o societate sănătoasă. De asemenea, povestea atrage atenția asupra importanței relațiilor interumane, arătând cum comportamentul fiecăruia influențează viețile celorlalți.
Distribuție: Irina Oțoiu, Ruxandra Lăzărescu, Liliana Voș, Vlad Crișan, Alin Albu, Iulian Bulancea.
Spectacolul durează 60 minute, iar prețul unui bilet este 10 lei.
Lăcrimioara ZOTA