Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 5 ore în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 6 ore în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 10 ore în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 11 ore în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 11 ore în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 15 ore în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 15 ore în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 16 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 16 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 1 zi în urmă
„Din trecut spre viitor, uniți mereu!”, o lecție de istorie prezentată de elevii Colegiului „Nicolae Titulescu”
Ieri, 29 noiembrie, la Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare s-a desfășurat activitatea „Din trecut spre viitor, uniți mereu!, o lecție de istorie, la care au participat elevii claselor a IX a și a XII a. Aceștia i-au avut invitați pe elevii Liceului Tehnologic Transilvania. Coordonatorii proiectului au fost: prof. Ladislau Magyarosi, Bianca Matean, Maria Grațiela Omota și Balla Mihaela.
„Prin activitatea prezentată, elevii au arătat că forța unui popor stă în respectul pentru rădăcinile sale și în dorința de unitate, indiferent de provocările viitorului. Activitățile de celebrare a identității naționale s-au desfășurat, de la momentele artistice, care au adus în prim-plan frumusețea tradițiilor, și până la recitalurile de poezii și prezentările despre simbolurile naționale. Evenimentul a avut un impact semnificativ asupra conștiinței colective a participanților, iar elevii au înțeles mai bine importanța respectului pentru istorie și a rolului fiecăruia în păstrarea patrimoniului cultural.”
Felicitări tuturor!
Astfel, omagierea Zilei Naționale a României devine nu doar o celebrare a trecutului, ci și un prilej pentru formarea unei generații responsabile, conștiente de valorile naționale.
Foto: Patrick Tibil
Lăcrimioara ZOTA