181 ani de la nașterea Reginei Elisabeta a României, poetă, eseistă și scriitoare - 5 ore în urmă
Amenzi mai mari, dar și noi drepturi pentru șoferi, în anul 2025 - 6 ore în urmă
Agentul de poliție rănit în accidentul de la Borșa are nevoie urgentă de sânge - 10 ore în urmă
Programul de vizitare a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet, în aceste zile - 11 ore în urmă
Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 1 zi în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 1 zi în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 1 zi în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 1 zi în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 1 zi în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 1 zi în urmă
La Festivalul-Concurs „Lucreția Ciobanu” vor participa doi maramureșeni
În perioada 20 februarie – 18 martie 2024, tinerii interpreţi de muzică populară din România şi diaspora s-au putut înscrie la preselecția Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreţia Ciobanu” 2024. Este iniţiat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii”Sibiu, în memoria Doamnei Munților. Festivalul -Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreţia Ciobanu” este rampă de lansare pentru tinerii solişti de muzică populară şi o ocazie de promovare a muzicii şi jocului popular românesc.
Ediția cu numărul 7 a manifestării este una cu totul specială, întrucât celebrează 100 de ani de la nașterea Lucreției Ciobanu; totodată, 2024 este anul în care Junii Sibiului, cea mai veche formație de dansuri populare din România, aniversează 80 de ani de activitate neîntreruptă. Conform Regulamentului Festivalului, la preselecţie au fost admişi solişti vocali amatori, cu vârsta cuprinsă între 18 și 40 ani. Fiecare concurent va interpreta două melodii specifice zonei pe care o reprezintă, dintre care una fără acompaniament orchestral (doină, baladă sau cântec doinit).
S-a încheiat Preselecția Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc Lucreţia Ciobanu 2024!
Au fost înscriși 63 de tineri soliști la această ediție a Festivalului. Printre cei care vor intra în cursa pentru Trofeul Festivalului vor fi și doi interpreți din Maramureș, Oana Alexandra Țițoc și Denis Cupșe.
Concursul cu public şi Gala laureaţilor se vor desfăşura în zilele de 9-10 aprilie 2024, la Centrul Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu.
Mult succes maramureșenilor noștri!
Lăcrimioara ZOTA