CSM Sighet, trei victorii din trei meciuri în play-out - 2 ore în urmă
Invitație la un atelier de… ”mărgelit” - 3 ore în urmă
Efectul promoțiilor și al campaniilor de publicitate în cazinouri - 6 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Copilul bun care nu a fost știut (m-a inspirat filmul „Adolescence”) - 7 ore în urmă
Baia Mare, în centrul unui scandal național - 8 ore în urmă
O zi neagră pentru cei mai bogați oameni ai planetei - 8 ore în urmă
Copiii Centrului de zi al Asociației Pirita Children au participat la proiectul „Plantează o FLOARE, sădește un POM, fă-ți datoria de om” - 8 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă la Seini - 8 ore în urmă
„Cântați, Domnului, cântați”: La Sighetu Marmației va avea loc a IV-a ediție a Festivalului concurs de cântări religioase - 9 ore în urmă
Când omul sfințește locul - 10 ore în urmă
La Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș: FIOR – Fascinantul itinerar al operei românești
În această perioadă, publicul din Cluj-Napoca, Turda, Beiuș, Reghin, Alba Iulia, Blaj, Baia Mare, Zalău și Bistriţa este este invitat la o călătorie muzicală dedicată operei românești.
Pornind de la nevoia de a promova muzica de operă românească, proiectul „Fascinantul itinerar al operei românești”, organizat de Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, propune publicului un colaj de fragmente muzicale selectate din opere și operete românești semnate de Filaret Barbu, Gherase Dendrino, Ciprian Porumescu, Sabin Drăgoi, Florin Comișel, George Grigoriu, Gheorghe Dumitrescu, Tiberiu Brediceanu.
Potrivit organizatorilor, artiștii protagoniști sunt atât muzicieni consacrați, cât și tineri talentați aflați la începutul parcursului profesional muzical: Lorena Puican, Sara Mihali, Alexandra Coșbuc, Andrei Manea, Aurelian Filip, Titus Pop, Anton-Bronislaw Babiaș, acompaniați la pian de asist.univ.dr. Lelia Serafinceanu.
Concepția artistică, precum și întreaga coordonare a proiectului îi aparține dirijorului Cristian Sandu, conferențiar univ. dr. la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”.
În Baia Mare, spectacolul are loc miercuri, 16 septembrie, de la ora 18.00, la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș (Baia Mare, str. Dealul Florilor, nr.1).
Intrarea este liberă, accesul făcându-se exclusiv pe bază de rezervare. Pentru a rezerva un loc trebuie să vă înscrieți pe facebook, click pe eveniment și apoi pe butonul rezervă un loc. Puteți rezerva locuri și telefonic la numărul 0262 276 895.
Participarea se va face cu respectarea normelor de siguranță în contextul pandemiei de COVID-19.