Programul special de Sărbători al Bibliotecii „Petre Dulfu” - 2 ore în urmă
„MICUL PRINȚ”, spectacol pentru oameni mari, la Teatrul Municipal- Secția Păpuși - 3 ore în urmă
Revelionul băimărenilor: Concert și foc de artificii cu ocazia trecerii în anul 2025 - 6 ore în urmă
Omagiu lui Mihai Borodi – o seară dedicată artei și frumosului la Muzeul Etnografic al Maramureșului „Francisc Nistor” din Sighetu Marmației - 10 ore în urmă
Masca de sărbătoare din Maramureș – element remarcabil al teatrului popular - 10 ore în urmă
Noaptea trecerii dintre ani la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - 10 ore în urmă
„Dulcele copilăriei” și alte povești culinare: Ateliere gastronomice la Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației - 12 ore în urmă
Peste 20 de cupluri din Târgu Lăpuș au sărbătorit nunta de aur - 14 ore în urmă
Slujire arhierească la Catedrala Sfântului Iosif Mărturisitorul din Sighet - 15 ore în urmă
Bastionul Măcelarilor, simbol reprezentativ al orașului Baia Mare - în urmă
„La steaua care-a răsărit”: În Baia Mare, Ziua Culturii Naţionale este marcată prin muzică, dans și poezie
Ziua Culturii Naţionale este marcată în fiecare an, începând din 2011, la 15 ianuarie, data aleasă fiind aceea a naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889).
Cu acest prilej, în județul nostru au loc mai multe manifestări. În Baia Mare, în zilele de 15 și 16 ianuarie, sunteți invitați să sărbătoriți prin muzică, dans și poezie, în cadrul proiectului cultural „La steaua care-a răsărit”.
Acesta este organizat de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” și Consiliul Judetean Maramureș, în parteneriat cu Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul de Arte și Revista Nord Literar.
„Sub steaua călăuzitoare a poetului național, Mihai Eminescu, Lucefărul poeziei românești, vă invităm să călătorim în lumea poeziei și a muzicii, în cadrul proiectului cultural „La steaua care-a răsărit”.
Din program, poezii din creația lui Mihai Eminescu: „La steaua”, Fiind băiet păduri cutreieram”, „Glossa”, romanțe și valsuri pe versurile poetului, interpretate de artiștii: Gabriela Ardusătan, Andreea Ghițiu, Maria Casandra Hauși, Alexia Mance, Patricia Moldovan, Paul Marincaș, Andreea Năprădean, Maria Nistor, Daniel Breban, cu participarea extraordinară a orchestrei și a corpului de balet ale ansamblului (dirijor Eduard Albina, asistenți coregrafi Daniel Bota și Lavinia Pașca).
În cadrul evenimentului, Dana Gagniuc Buzura, managerul Revistei de Cultură „Nord Literar”, va susține o prelegere despre viața și activitatea poetului Mihai Eminescu” – anunță cei de la Ansamblu.
L.C.H.