Fără vize pentru SUA, din 31 martie 2025 - 4 ore în urmă
Marea aliniere a planetelor, fenomen astronomic rar la începutul anului 2025 - 4 ore în urmă
Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (I) - 14 ore în urmă
Încă o zi liberă pentru bugetari, în 2025 - 16 ore în urmă
Duminică seară, de vizionat „Pictorul de pancarte” de Marian Ilea, la Teatrul Ararat - 16 ore în urmă
Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 1 zi în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 1 zi în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 1 zi în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 1 zi în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 1 zi în urmă
Lansarea cărții „Participarea românilor din comuna Copalnic-Mănăștur la Primul Război Mondial (1914-1918)” va avea loc în Făurești
Duminică, 10 iulie, începând cu ora 17.00, la Căminul Cultural din Făurești va avea loc lansarea cărții „Participarea românilor din comuna Copalnic-Mănăștur la Primul Război Mondial (1914-1918)”, autori Alexandru Bucur și Marius Câmpeanu.
Lucrarea a apărut în anul 2021 la Editura Argonaut din Cluj-Napoca, cu susținerea financiară exclusivă a comunei Copalnic-Mănăștur.
Despre spiritul de sacrificiu al românilor din 10 localități componente ale actualei comune Copalnic-Mănăștur în Primul Război Mondial, dar și despre străbunicii și bunicii locuitorilor de astăzi ai Făureștiului, participanți în Marele Război, vor avea intervenții istoricii Mircea Gheorghe Abrudan (Cluj-Napoca), Alexandru Bucur (Sibiu) și Marius Câmpeanu (Baia Mare).
Genealogia unor familii din Făurești, care de-a lungul timpului au jucat un rol semnificativ în viața comunității locale, va fi prezentată de Gavril Vasiac. Figura lui Pașca Pante – personalitate marcantă a Făureștiului, delegat supleant din partea Cercului electoral Lăpuș la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 – va fi ilustrată de Ioan Gabriel-Puț.
Evenimentul cultural este organizat de Consiliul Județean Maramureș, Comuna Copalnic-Mănăștur și Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.