George Simion reacționează la apelul lui Ponta și Georgescu - 11 ore în urmă
Anchetatori și criminaliști la Moisei, după focuri de armă suspecte - 11 ore în urmă
În urmă cu 72 de ani, Iuliu Maniu se stingea în închisoarea din Sighetu Marmației - 12 ore în urmă
Se împlinesc 69 de ani de la uciderea lui Gheorghe Pașca din Săliștea de Sus – cel mai longeviv luptător anticomunist din Maramureș - 12 ore în urmă
Guvernul taie la jumătate fondurile pentru „Noua Casă” - 12 ore în urmă
Prof. dr. Ion Copoeru a susținut la Centrul Universitar Nord Baia Mare conferința „Întâlniri în sălbăticie. Un cadru conceptual pentru a investiga interacțiunile om-animal” - 13 ore în urmă
După 23 de ani de activitate, luptătorul băimărean Ionuț Rogoz anunță că se retrage; Ultimul său meci va avea loc în 24 mai - 13 ore în urmă
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare celebrează 85 de ani dela nașterea lui Leschian Vasile - 14 ore în urmă
Sighetu Marmației începe renovarea energetică cu fonduri europene - 14 ore în urmă
Investiții în viitorul comunei Mireșu Mare - 14 ore în urmă
„Maramureșul oglindit în scrieri”: Serviciu online oferit de Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare
Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare vă oferă un proiect de cunoaștere și sensibilizare privind tezaurul valoros al Maramureșului descris în cărțile colecției bibliotecii.
Peisaj și tradiții, folclor și artă de o mare autenticitate, istorie și legendă, toate se îmbină armonios în minunatul Maramureș cu străvechile lui țări: Chioar, Codru, Lăpuș, Maramureș.
Proiectul ”Maramureșul oglindit în scrieri” este realizat cu scopul de a oferi cititorilor un mod de comunicare și informare accesibil din bogata colecție de cărți a Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” din Baia Mare.
Cărțile selectate, propuse spre lectură, sunt prezentate online, pe pagina de Facebook a bibliotecii, în fiecare zi de joi, la adresa: https://ro-ro.facebook.com/Biblioteca-Jude%C5%A3ean%C4%83-Petre-Dulfu-Baia-Mare-119139584819330/.
Sub forma unei bibliografii selective, parțial adnotate, sunt aduse în atenție lucrări din cele mai diverse domenii: istorie, geografie, literatură, cultură și artă, religie, sport și altele, autorii selectați făcând parte nu numai din zona Maramureșului, ci din toată țara și chiar din afara ei.
Acum când globalizarea a pătruns în toate segmentele vieții europene, este de datoria fiecărui român și al fiecărui maramureșean să-și cunoască locurile natale, să le iubească, să le aprecieze și să le ocrotească. Acesta este obiectivul principal al proiectului.
Veniți să cunoașteți Maramureșul!