Atenționare: Fraudele online vizează clienții Kaufland - 12 minute în urmă
Palmaresul Festivalului-Concurs de Poezie Populară de Dragoste din Târgu Lăpuș - 29 minute în urmă
Vasile Bordea din Bogdan Vodă, premiul I la secțiunea Creație literară în cadrul Festivalului-Concurs Interjudețean „Cap de primăvară, talente din școală” - 1 oră în urmă
Mara Popov, 4 de DA la X Factor; Tânăra băimăreancă a avut o prestație superbă - 2 ore în urmă
Casiana Bordea din Bogdan Vodă a obținut premiul I la Festivalul-Concurs Interjudețean „Cap de primăvară, talente din școală” - 13 ore în urmă
S-a pus piatra de temelie pentru noua biserică din Groși - 13 ore în urmă
„De Dragobete”, spectacol folcloric la Centrul Cultural din Sighetu Marmației - 16 ore în urmă
Maramureșul a cucerit publicul la Târgul de Turism al României – ediția de primăvară - 16 ore în urmă
Voleibalistele de la CS Marta revin pe teren - 17 ore în urmă
Sport și competiție în Fărcașa: „Comuniada” și-a desemnat câștigătorii - 17 ore în urmă
“Moștenirea săsească” ajunge la Muzeul Etnografic al Maramureșului „Francisc Nistor” din Sighetu Marmației
“Moștenirea săsească”, o expoziție care prezintă cultura săsească din Transilvania, ajunge la Muzeul Etnografic al Maramureșului „Francisc Nistor” din Sighetu Marmației.
Expoziția a fost organizată la Muzeul ASTRA din Sibiu și aduce în atenția publicului maramureșean o parte importantă din istoria și patrimoniul cultural al sașilor din Transilvania care va contribui la înțelegerea mai profundă a culturii săsești și la promovarea diversității culturale.
Moștenirea săsească va oferi vizitatorilor o perspectivă muzeografică asupra modului de viață specific satului tradițional săsesc, cu biserici impunătoare, școli încăpătoare, case mari și frumoase și străzi rânduite.
Vizitatorii au ocazia să descopere elementele semnificative ce definesc patrimoniul săsesc, exemplificate prin obiecte de mobilier pictat, piese de port popular, textile și obiecte de ceramică din secolele XVIII și XX.
De asemenea, expoziția va prezenta un segment special dedicat emigrării sașilor, un fenomen care s-a desfășurat în mare parte în perioada postbelică și după anul 1990, cu un impact semnificativ asupra comunității săsești și a zonelor în care aceștia au locuit de-a lungul secolelor.
Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă, 13 mai, ora 19.00 la Muzeul Etnografic al Maramureșului „Francisc Nistor”, cu ocazia evenimentului Noaptea muzeelor, informează Camelia Ștefan, curator expoziție, Muzeul ASTRA.
Expoziția poate fi vizitată până în 3 septembrie.