S-a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - 1 oră în urmă
Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 3 ore în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 4 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 4 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 15 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 16 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 17 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - 1 zi în urmă
Muzeul Maramureșean din Sighetu Marmației, gazda online a celei de-a 50-a ediții a Sesiunii de comunicări pe teme de etnografie și folclor
Ieri, 28 decembrie, Muzeul Maramureșan din Sighetu Maramației a găzduit online cea de-a 50-a ediție a Sesiunii de comunicări pe teme de etnografie și folclor, tema de anul acesta fiind „Satul românesc – tradiție, evoluție, provocări actuale”.
Acest simpozion a fost dedicat memoriei fostului director al Muzeului Maramureșan, Prof. dr. Mihai Dăncuș.
Alături de reprezentanții muzeului au fost profesori universitari, cercetători, muzeografi și restauratori de la marile muzee din țară și nu numai. Au fost dezbătute teme diverse, lucrări legate de întemeierea satelor, obiceiurile păstrate, meșteșugurile, gastronomia, evoluția și revitalizarea satelor, frontiere, superstiții, restaurări, cercetări arhitecturale, reprezentări cartografice, dar și despre migrația maramureșenilor.
O prezență care ne-a onorat a fost cea a Prof. univ. dr. Opriș Ioan, Secretar de Stat pentru Patrimoniul Cultural Național în Ministerul Culturii (2001-2004), fondator al Muzeului Național Cotroceni, unul dintre cei mai buni experți din România în domeniul muzeografiei și al protecției patrimoniului cultural.
Mulțumim colegilor de la muzeele din Baia Mare, Zalău, Alba Iulia, Cluj Napoca, Sibiu, Oradea că au ales să fie alături de noi, dar nu în ultimul rând primarului municipiului Sighetu Marmației, pentru mesajul transmis colegilor și pentru faptul că este aproape de muzeul nostru și suntem convinși că împreună vom găsi soluții pentru restaurarea și valorificarea patrimoniului cultural sighetean. Vă dorim un An Nou cu sănătate, bucurii și împliniri, în pace și liniște sufletească!”, precizează reprezentanții Muzeului Maramureșean.