Efectul promoțiilor și al campaniilor de publicitate în cazinouri - 2 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Copilul bun care nu a fost știut (m-a inspirat filmul „Adolescence”) - 3 ore în urmă
Baia Mare, în centrul unui scandal național - 4 ore în urmă
O zi neagră pentru cei mai bogați oameni ai planetei - 4 ore în urmă
Copiii Centrului de zi al Asociației Pirita Children au participat la proiectul „Plantează o FLOARE, sădește un POM, fă-ți datoria de om” - 4 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă la Seini - 4 ore în urmă
„Cântați, Domnului, cântați”: La Sighetu Marmației va avea loc a IV-a ediție a Festivalului concurs de cântări religioase - 5 ore în urmă
Când omul sfințește locul - 6 ore în urmă
Atelier de încondeiat ouă la Centrul de informare turistică din Sarasău - 8 ore în urmă
Bărbat în stare gravă după ce a fost prins sub un mal de pământ surpat - 8 ore în urmă
Primarul s-a supărat și îi scrie patriarhului, întrebându-se cât de mult îl mai reprezintă BOR
Primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheș, este revoltat de decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de a interzice activitățile culturale în biserici. El a spus că va transmite o scrisoare deschisă patriarhului Bisericii Ortodoxe Române pentru a se renunța la această decizie.
”Este o decizie aberantă, care mă face să mă întreb cât de mult mă mai reprezintă pe mine Biserica Ortodoxă Română (BOR). Nu poți rupe biserica de cultură și arte. Am să transmit o scrisoare deschisă patriahului, pentru a reveni de urgență la această decizie profund greșită, împotriva a ceea ce înseamnă spiritul românesc. Cred că patriarhul și membrii Sinodului vor avea inspirația să retragă decizia”, a afirmat Cătălin Chereșcheș la ultima ședință a Consiliului Local Baia Mare.
Decizia Sfântului Sinod a fost dată pe 15 februarie 2018. ”Întrucât activităţile culturale şi artistice desfăşurate în lăcaşurile de cult pot provoca tendinţe de auto-secularizare a spaţiului sacru din Biserica Ortodoxă Română, Sfântul Sinod stabileşte ca aceste activităţi culturale să fie organizate în alte spaţii ale parohiilor sau în spaţii publice închiriate pentru acest scop”, consideră Sfântul Sinod.
Biserica și cultura nu pot fi rupte una de alta, e adevărat, dar că ele trebuie separate de politică și de campanii de imagine e la fel de adevărat.
2 Comentarii în această postare
Péter Károly
„Biserica și cultura nu pot fi rupte una de alta, e adevărat, dar că ele trebuie separate de politică și de campanii de imagine e la fel de adevărat” De aia e supărat Cătălin Cherecheș..
banu
Corect ar fi ca biserica sa se rupa si de comert, sa nu mai zic ca, daca tot o face, sa invete ce e o casa de marcat si un bon fiscal.