Editorialul de miercuri: Biserica din Bogdan Vodă - 25 minute în urmă
Valea Sibila de la Strâmbu-Băiuț – Valea Zeiței - 1 oră în urmă
După 18 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România a intrat în Schengen - 1 oră în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: 1 ianuarie, întreită sărbătoare la început de an - 5 ore în urmă
Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - 11 ore în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - 13 ore în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - 17 ore în urmă
PS Iustin îndeamnă ca la miezul nopții, la cumpăna dintre ani, să citim cu toții, în genunchi, Acatistul Mântuitorului nostru Iisus Hristos - în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Un gând la cumpăna dintre Ani - în urmă
Nicolai Tand a gătit pentru vârstnicii Căminului din Baia Sprie - 1 zi în urmă
S-a făcut recepția finală a lucrărilor de reabilitare a Casei memoriale „George Pop de Băsești” (GALERIE FOTO)
Joi, 16 iulie, s-a făcut recepția finală a lucrărilor de reabilitare a Casei memoriale „George Pop de Băsești”. La acțiune au participat și reprezentanți ai Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.
„Am participat joi, 16 iulie 2020, împreună cu doamna Lucia Pop, colegă muzeograf, și cu colegul Călin Mihai Pop, la recepția finală a lucrărilor de reabilitare efectuate la Casa memorială „George Pop de Băsești”. Felicitări domnului primar pentru că „a reușit să ducă gândul până la capăt”. Nu a fost deloc ușor, adversitățile au fost pe măsură, dar din 16 iulie 2020 Băseștiul se poate mândri cu o bijuterie arhitecturală care are o simbolistică deosebită în sufletul românilor.
Felicitări echipei pentru profesionalismul și omenia (atât de rară în domeniu) manifestate pe parcursul lucrărilor de reabilitare. Constituie un exemplu pe care mi-ar plăcea să-l văd multiplicat. Mă bucur că împreună cu colegii de la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș am fost părtași la această izbândă”, precizează Viorel Rusu, directorul Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.
După ce vor mai fi puse la punct câteva detalii de ordin muzeotehnic va fi anunțată și data de la care vizitatorii vor putea din nou să pășească pe urmele lui George Pop de Băsești, personalitate emblematică a națiunii române.