Simpozionul „Mihai Eminescu și vocația enciclopedismului”, la Biblioteca „Petre Dulfu” - 37 minute în urmă
Personalități maramureșene de ieri și de azi, născute în luna ianuarie-TEREZIA FILIP - 2 ore în urmă
Fără vize pentru SUA, din 31 martie 2025 - 12 ore în urmă
Marea aliniere a planetelor, fenomen astronomic rar la începutul anului 2025 - 13 ore în urmă
Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (I) - în urmă
Încă o zi liberă pentru bugetari, în 2025 - 1 zi în urmă
Duminică seară, de vizionat „Pictorul de pancarte” de Marian Ilea, la Teatrul Ararat - 1 zi în urmă
Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 2 zile în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 2 zile în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 2 zile în urmă
S-a încheiat ediția a-45-a a Serilor de poezie „Nichita Stănescu” de la Desești
De 45 de ani, poezia este liantul care împreunează poeți, scriitori, elevi, dascăli de prin toate colțurile Maramureșului și ale țării, la Serile de poezie „Nichita Stănescu” de la Desești. An după an, evenimentul devine o scenă imensă în aer liber, unde cuvântul și emoția transmisă prin versuri plutesc în aer și în inimile tuturor celor prezenți. Organizatorii Serilor de poezie ”Nichita Stănescu” sunt Uniunea Scriitorilor din România, reprezentanța Maramureș, Asociația Culturală ”Nichita Stănescu”, Parohia ortodoxă Desești, Revista de cultură ”Nord Literar” și Primăria și Consiliul Local Desești.
Vremea a făcut un pact cu poezia, vineri, 18 octombrie fiind o zi superbă de toamnă. Evenimentul a început cu o slujbă de pomenire a celor trecuți la cele veșnice. Casa și grădina Vioricăi și a lui Gheorghe Pârja s-au umplut de oamenii, iubitori de poezie. Premiul ediției cu numărul 45 a revenit poetului băimărean Ioan Dragoș. Eleve ale Colegiului Național „Mihai Eminescu”, membre ale Cenaclului „Voci eminescene”, coordonate de profesoara Monica Cândea au recitat din creațiile proaspătului premiat. Din poeziile proprii a rostit câteva versuri și poetul Ioan Dragoș.
Lăsând în urmă frumusețea naturii, cei prezenți s-au deplasat la Căminul Cultural, unde le-a fost prezentată încăperea „Nichita Stănescu”. Evenimentul s-a încheiat, cum era de așteptat, cu un recital de poezie. Au fost momente de încărcare și sensibilitate, atingând inimile participanților, reușind să creeze o conexiune specială între poezie și suflet.
Lăcrimioara ZOTA