Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 6 ore în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 6 ore în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 11 ore în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 11 ore în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 12 ore în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 16 ore în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 16 ore în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 17 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 17 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 1 zi în urmă
Trei poeți maramureșeni, în cuprinsul unor reviste naționale
Maramureșul a fost dintotdeauna o sursă de inspirație pentru poeți și scriitori. Poeții acestor meleaguri și-au câștigat faima, prin talentul lor de a surprinde esența locurilor natale, tradițiile și sufletul poporului lor, îmbinând în versuri frumusețea naturii și profunzimea sentimentelor umane. Astfel, creațiile lor au fost citite de oameni din toate colțurile țării și chiar a lumii.
Poetului, scriitorului și criticului literar Valentin Lupea i-a apărut de curând poezia „Suntem noi, oamenii…”, în revista „Orizonturi Mureșene”, publicație a Filialei Mureș a Ligii Scriitorilor din România.
„Constelații diamantine”, revistă de cultură universală, fondată la Craiova, are în cuprinsul ultimului ei număr, la paginele 41,42 un articol interesant, „Ioan Astalus sau frumusețea prin vorbire, artă și fapte”, semnat de al nostru scriitor și poet, Gelu Dragoș.
Vasile Dan Marchiș, poetul, scriitorul și fondatorul revistei „Sintagme codrene” semnează articolul „Ce nu avem azi, față de ce am avut pe vremea copilăriei noastre?”, în publicația clujeană „Napocanews”.
Fiecare poet a pus o parte din Maramureș în versurile sale, reușind să ducă prestigiul acestei regiuni mai departe și să ofere cititorilor o fereastră către o lume fascinantă, unde natura, tradițiile și credința se îmbină armonios.
Lăcrimioara ZOTA