Se pun în vânzare online biletele pentru meciul ”tricolorilor” cu Austria - 3 ore în urmă
Coșmar pe stadion: Copii bătuți și amenințați cu moartea după derby-ul clujean - 4 ore în urmă
S-a stins Val Kilmer, actorul cu roluri memorabile în ”Top Gun”, ”The Doors” și ”Batman Forever” - 6 ore în urmă
Cinci minore românce, Jean-Claude Van Damme și un scandal care cutremură lumea filmului - 7 ore în urmă
Peste 45 de premii și mențiuni obținute de elevii de la „Lucaciu” la concursurile și olimpiadele de limba română - 7 ore în urmă
Tinerii din Dumbrăvița, coordonați de pr. Bogdan Ciocotișan, au participat la masa rotundă cu tema „Istorie, identitate și cultură locală în Parohia Ortodoxă Dumbrăvița în ultimii 100 de ani” - 8 ore în urmă
Șase elevi de la „Șincai” s-au calificat la Olimpiada Națională de Chimie - 8 ore în urmă
Numeroși elevi de la Colegiul de Arte Baia Mare vor participa la faza finală a Olimpiadei Naționale de Arte Vizuale, Arhitectură, Design și Istoria Artelor - 8 ore în urmă
Maramureșean prins conducând sub influența alcoolului și fără permis o mașină cu numere false - 10 ore în urmă
Deepfake – o amenințare digitală greu de detectat, avertizează Directoratul de Securitate Cibernetică - 10 ore în urmă
Ajutor de stat pentru producătorii de cartofi
În ședința din 22 februarie 2024 a fost aprobată schema „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de cartof de consum.” Actul normativ vizează acordarea unui ajutor de minimis pentru susținerea producției de cartofi de consum. Potrivit Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru anul 2024, suma totală alocată este în valoare de 11.483.880 lei (echivalentul a maximum 2.309.010 euro), iar cuantumul maxim al ajutorului de minimis de 200 euro/ha se acordă proporțional cu suprafața efectiv cultivată.
Pentru a obține sprijinul financiar, beneficiarii trebuie să utilizeze o suprafață cultivată cu cartof de consum de minimum 0,3 ha inclusiv și să obțină o producție de minimum 15 tone/ha, din care să comercializeze cel puțin 6 tone/ha, până cel târziu la data de 18 noiembrie inclusiv a anului de cerere.
Beneficiarii pot fi din următoarele categorii:
- producători agricoli persoane fizice,
- producători agricoli persoane fizice autorizate,
- întreprinderi individuale și întreprinderi familiale,
- producători agricoli societăți agricole,
- producători agricoli persoane juridice
Cererile de inscriere în program se fac odată cu intrarea în vigoare a actului normativ. Data limită este de 20 mai a anului de cerere, inclusiv.
Valorificarea producției se face până cel târziu la data de 18 noiembrie inclusiv a anului de cerere.
Pentru înscrierea în program se vor depune următoarele documente justificative: – copia rapoartelor fiscale de închidere zilnică/bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare. Documentele se vor depune până la data de 20 noiembrie inclusiv a anului de cerere.
Verificările în teren se realizează de către DAJ și APIA, cu cel puţin 10 zile înainte de recoltare, în baza notificărilor solicitanților ajutorului de minimis.
Lăcrimiora ZOTA