Asociația ”Sub Stejar” și demersul său de combatere a fenomenului bullying - 38 minute în urmă
CSM Sighet, trei victorii din trei meciuri în play-out - 3 ore în urmă
Invitație la un atelier de… ”mărgelit” - 4 ore în urmă
Efectul promoțiilor și al campaniilor de publicitate în cazinouri - 7 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Copilul bun care nu a fost știut (m-a inspirat filmul „Adolescence”) - 8 ore în urmă
Baia Mare, în centrul unui scandal național - 8 ore în urmă
O zi neagră pentru cei mai bogați oameni ai planetei - 9 ore în urmă
Copiii Centrului de zi al Asociației Pirita Children au participat la proiectul „Plantează o FLOARE, sădește un POM, fă-ți datoria de om” - 9 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă la Seini - 9 ore în urmă
„Cântați, Domnului, cântați”: La Sighetu Marmației va avea loc a IV-a ediție a Festivalului concurs de cântări religioase - 9 ore în urmă
Statul plătește mii de euro pentru sere și solarii
Executivul a adoptat o hotărâre prin care fermierii și companiile din sectorul vegetal vor beneficia, în perioada 2025–2027, de un sprijin financiar consistent pentru cultivarea legumelor în sere și solarii. „Este vorba despre un ajutor în valoare totală de 342 de milioane de lei pentru anul 2025”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.
Sprijinul financiar are ca scop susținerea producției autohtone de legume proaspete și facilitarea aprovizionării piețelor din România. Potrivit autorităților, programul vizează cultivarea de tomate, ardei gras, gogoșari, ardei iute, castraveți, vinete, varză, fasole păstăi, salată, spanac și ceapă verde.
„Se mențin condițiile de eligibilitate din anii anteriori. Sprijinul este de 1.500 euro pentru 1.000 metri pătrați cultivați – aceasta fiind suprafața minimă eligibilă, iar un beneficiar poate primi maximum 50.000 de euro”, a precizat Mihai Constantin.
Executivul a subliniat că această măsură vine în completarea sprijinului agricol aprobat în martie, când au fost alocate aproape 1,5 miliarde de lei pentru sectoarele vegetal și zootehnic. „Este o a doua decizie guvernamentală luată în decurs de o lună pentru sprijinirea domeniului agricol”, se arată în comunicatul oficial.
Cererile pentru anul 2025 pot fi depuse până la 30 mai, în timp ce pentru anii 2026 și 2027, perioada de înscriere este stabilită între 2 februarie și 15 aprilie. Potrivit Guvernului, „beneficiarii schemei pot fi întreprinderile sau întreprinderile unice care desfășoară activități în producția primară de produse agricole”.
Vasile Petrovan