Programul special de Sărbători al Bibliotecii „Petre Dulfu” - 6 ore în urmă
„MICUL PRINȚ”, spectacol pentru oameni mari, la Teatrul Municipal- Secția Păpuși - 6 ore în urmă
Revelionul băimărenilor: Concert și foc de artificii cu ocazia trecerii în anul 2025 - 9 ore în urmă
Omagiu lui Mihai Borodi – o seară dedicată artei și frumosului la Muzeul Etnografic al Maramureșului „Francisc Nistor” din Sighetu Marmației - 13 ore în urmă
Masca de sărbătoare din Maramureș – element remarcabil al teatrului popular - 13 ore în urmă
Noaptea trecerii dintre ani la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - 13 ore în urmă
„Dulcele copilăriei” și alte povești culinare: Ateliere gastronomice la Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației - 16 ore în urmă
Peste 20 de cupluri din Târgu Lăpuș au sărbătorit nunta de aur - 17 ore în urmă
Slujire arhierească la Catedrala Sfântului Iosif Mărturisitorul din Sighet - 18 ore în urmă
Bastionul Măcelarilor, simbol reprezentativ al orașului Baia Mare - 1 zi în urmă
În România am putea avea salariul minim european. Acesta însă nu va fi la fel ca în alte țări europene
Salariul minim european ar putea fi aplicat în România în acest an. La Ministerul Muncii se discută deja un astfel de proiect și se lucrează la formula de calcul pentru creșterea salariilor.
„Vine cu trei formule și urmează ca în consultare cu partenerii sociali să alegem una dintre formule pentru a fi introdusă într-o lege și astfel ca directiva să fie transpusă până la finalul acestui an. Cel mai probabil se va merge pe varianta de 50% din salariu mediu, dar cele trei variante la care lucrăm în momentul de față sunt mult mai complexe și țin cont și de alți indicatori”, a declarat pentru Euronews Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii.
„Salariul minim european” pe care Uniunea europeană ar vrea să-l stabilească nu va avea aceeași valoare în toate țările. Acesta se va calcula în funcție de veniturile medii din fiecare țară și va fi stabilit la 50% din salariul mediu național. În Eomânia este estimat la 7.600 de lei, în 2024.
UE a recomandat două formule de calcul pentru ca România să se alinieze venitului minim european.
Numai şase state membre UE, toate din zona de Vest, au salarii minime de peste 1.500 de euro pe lună: Franţa, Germania, Belgia, Olanda, Irlanda şi Luxemburg. Alte şase ţări europene lasă piaţa să regleze lefurile şi nu au deloc salariu minim. Acestea sunt Danemarca, Italia, Cipru, Austria, Finlanda şi Suedia.