181 ani de la nașterea Reginei Elisabeta a României, poetă, eseistă și scriitoare - 28 minute în urmă
Amenzi mai mari, dar și noi drepturi pentru șoferi, în anul 2025 - 2 ore în urmă
Agentul de poliție rănit în accidentul de la Borșa are nevoie urgentă de sânge - 6 ore în urmă
Programul de vizitare a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet, în aceste zile - 6 ore în urmă
Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 1 zi în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 1 zi în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 1 zi în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 1 zi în urmă
Piața de capital nu-i mai atrage pe maramureșeni
Numărul noilor investitori de pe Bursă a scăzut simțitor în Maramureș. ”Dacă în urmă cu un an puteam vorbi de aproximativ 100 de noi investitori maramureșeni pe piața bursieră, acum sunt 30-40. Deci avem o scădere cu 60% a celor interesați să investească pe piața de capital” – a spus Reghina Apan (foto), broker din Baia Mare.
Ea avansează și câteva explicații privind această tendință. ”Evoluția negativă generată de criza din 2008-2010 nu a fost uitată și a indus o teamă în a investi. Însă cine a avut curajul să investească după reculul amintit, teoretic a putut câștiga de cel puțin patru ori mai mult decât valoarea investită. Pe de altă parte, evoluția economică din zonă – închiderea multor societăți și scăderea accentuată a numărului investitorilor – a avut drept consecință venituri salariale destul de mici față de alte regiuni ale țării. Probabil oamenii se gândesc la traiul de la o lună la alta, nu la investiții mai mult sau mai puțin riscante”.
Reghina Apan a menționat că acei care au rămas în ringul bursier și-au recuperat pierderile cauzate de criză și au intrat pe profit.