O poveste virală: Maramureșul, americanii și TikTok-ul - 56 minute în urmă
Aurel Dan: O viață în culori - 3 ore în urmă
Fuego va concerta în Baia Mare, alături de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” - 4 ore în urmă
În atenția tinerelor talente: Artista Maria Casandra Hauși reia cursurile de măiestrie și interpretare vocală - 4 ore în urmă
Veste bună pentru proprietarii de terenuri și imobile - 6 ore în urmă
Finanțare pentru comuna Săpânța - 6 ore în urmă
Maramureșul, prezent la FOTE 2025: Tinerii sportivi pregătiți pentru provocarea olimpică - 6 ore în urmă
Cursanții Atelierului de Pictură din Târgu Lăpuș vă invită la vernisajul expoziției „Magia Iernii” - 10 ore în urmă
La Muzeul Satului: Elevii clasei a II-a A de la Colegiul de Arte Baia Mare au avut parte de activități interesante de Ziua Internațională a Cititului Împreună - 10 ore în urmă
Reciclează responsabil în Baia Mare! - 10 ore în urmă
Șase din zece români se tem de eșecul în afaceri
România se situează pe locul 4, în lume, în ceea ce privește frica de eșecul în afaceri. Cauzele pot fi multiple și variate. De la judecata societății, neconvingerea abilităților în afaceri, până la mentalitate și cultură antreprenorială.
Conform studiului Global Entreorenwurship Monitor (GEM), ediția 2022-2023, tara noastră are un procent de 55,7% al populației care se teme de eșecul în afaceri. Acest clasament are ca bază de calcul procentul populației cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani.
Ediția 2021/2022 a fost prima în care s-a inclus și țara noastră, ocupand un loc mai rezonabil (14). Atunci, doar 48,3,% dintre adulți, și-au exprimat frica de eșec. Și Polonia a făcut un salt mai îndrăzneț, urcând în clasament.
Dar nu toate datele acestui studiu arata un regres al României.
Dintre românii care au participat la studiul 2022/2023 au afirmat că dispun de oportunități bune de afaceri. S-a semnalat o creștere cu 14,7% față de ediția anterioară. Un procent de 42,5% dintre conaționali sunt de părere că e facil să începi o afacere in țara noastră.
Anul care a trecut, un procent de 42,2% dintre adulții români au cunoscut, cel puțin o persoană care a înființat un business.
Chiar și cu aceste studii, mai mult de jumătate dintre conaționali au avut teama de eșec.
Negativismul caracterizează mediul antreprenorial local.
Se știe ca statisticile nu sunt îmbrăcate în adevărul absolut.
Dacă luăm în calcul provocările cu care s-au confruntat antreprenorii români in 2023, inflația, criza forței de muncă, măsurile de austeritate luate de Guvern, înăsprirea condițiilor de creditare, tindem sa îi catalogăm printre cei mai curajoși.
Lăcrimioara ZOTA