Copiii prezenți la atelierul „Șezătoare în Postul Mare” au învățat despre rochia de Rogoz, dar și despre pieptarul înfundat specific zonei Lăpușului - 13 minute în urmă
Locuri de muncă pentru cei care vor să lucreze în Spațiul Economic European - 20 minute în urmă
Centrul Rezidențial „Bunul Samarinean” din Coroieni are un nou director - 1 oră în urmă
Justiția taie, populiștii cad. Cine urmează? - 2 ore în urmă
Români la Campionatul Mondial al măcelarilor de la Paris - 2 ore în urmă
La mulți ani, Jandarmeria Română! - 2 ore în urmă
Se pun în vânzare online biletele pentru meciul ”tricolorilor” cu Austria - 13 ore în urmă
Coșmar pe stadion: Copii bătuți și amenințați cu moartea după derby-ul clujean - 14 ore în urmă
S-a stins Val Kilmer, actorul cu roluri memorabile în ”Top Gun”, ”The Doors” și ”Batman Forever” - 16 ore în urmă
Cinci minore românce, Jean-Claude Van Damme și un scandal care cutremură lumea filmului - 17 ore în urmă
104 jurnaliști au fost uciși în întreaga lume, în 2024
2024, reprezintă un an negru pentru presă. După 129 de morți în 2023, „2024 este unul dintre cei mai răi ani”, a spus Anthony Bellanger, secretarul general al FIJ, organizație internațională cu sediul la Bruxelles. După Orientul Mijlociu, a doua cea mai periculoasă zonă pentru jurnaliști este Asia-Pacific, cu 20 de morți, dintre care 6 asasinate în Pakistan, 5 în Bangladesh și 3 în India. În Europa, „războiul din Ucraina a făcut din nou victime pe continent, cu 4 jurnaliști uciși în 2024, comparativ cu 13 în 2022 și 4 în 2023”. De asemenea, IFJ a numărat 520 de jurnaliști aflați în închisoare în întreaga lume, o creștere puternică față de 2023 (427) și 2022 (375) „Cu 135 de jurnaliști în spatele gratiilor, China – inclusiv Hong Kong – rămâne cea mai mare închisoare din lume pentru profesioniștii din mass-media”, acuză organizația.
Anthony Bellanger îndeamnă ONU să ia măsuri pentru a asigura adoptarea unei „convenţii obligatorii privind siguranţa jurnaliştilor”. În fiecare an, Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor publică o cifră mai alarmantă decât cea a Reporteri fără Frontiere, din cauza unui dezacord cu privire la metoda de calcul.
Lăcrimioara ZOTA