Numeroase premii oferite în cadrul Concursului Eparhial Online de Pricesne „Rugăciune și cântare în Postul Mare” - 7 ore în urmă
Doar un egal pentru Minaur la Suceava - 9 ore în urmă
Alexandru Baboș: Bisericile de lemn sunt o oglindă a comunităților - 11 ore în urmă
Polițiști în acțiune la Ulmeni. Acțiune de ecologizare - 13 ore în urmă
Naționala a coborât șapte locuri în clasamentul FIFA - 14 ore în urmă
Ungaria își ia tălpășița din Curtea Penală Internațională! Ce urmează? - 15 ore în urmă
Concertul de pricesne „Ierusalimul lui Iisus în inimile noastre” va avea loc în Vișeu de Jos în Duminica Floriilor - 16 ore în urmă
Festivalul Primăverii Băimărene: Distracție în acest weekend la Baia Mare Value Centre - 17 ore în urmă
Conferinţa ”Terapia prin «lumină vie»” plus o lansare de carte la Biblioteca Județeană - 17 ore în urmă
Pe simezele Galeriei de Artă UAP Baia Mare puteți admira expoziția „ÎNVIEREA” - 17 ore în urmă
Cum convingi copiii să te asculte
Pentru orice părinte este destul de frustrant atunci când copilul nu pare să asculte.Te simți ca un perete, neavând la îndemână modalități prin care să te faci auzit. Atunci cand un copil este primit, ascultat, acceptat cu durerile, sentimentele și plângerile lui, el se relaxează. Se simte valoros pentru părinți și capătă încredere în el. Dragostea părintelui care jertfește scopuri mai mari sau mai urgente, pentru a sta să își asculte în mod autentic copilul, lasă o urmă de neșters în sufletul acestuia. De aici vine recunoștinta. Un copil pe care îl ascultăm se va dezvolta ca un copil înțelegător, răbdător, încrezător.
În momentul în care te poți conecta cu copilul, privindu-l în ochi și ascultând ce are de spus, dar și vorbindu-i calm și respectuos, ai deschis ușa cooperării. Copilul nu mai simte nevoia să te contrazică sau să recurgă la comportamente nepotrivite pentru a-ți atrage atenția.
Câteva reguli pentru a fi siguri că un copil ascultă, aude, în primul rând, și apoi vrea să coopereze, fără a recurge la metodele ineficiente:
Eșecul de a asculta nu înseamnă însă întotdeauna lipsă de respect. Este, de asemenea, o etapă prin care trec copiii, în timp ce încearcă să se „lămurească” în privința lumii în care trăiesc.
Lăcrimioara ZOTA