Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 2 minute în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 22 minute în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 1 oră în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 2 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 15 ore în urmă
17 zile libere în 2025 pentru angajații din România - 16 ore în urmă
În a treia zi de Crăciun, ierarhii maramureșeni au slujit la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - 17 ore în urmă
În a doua zi de Crăciun, în Bogdan Vodă, pe Valea Izei, s-a organizat joc - 18 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Între Trecut și Viitor – Reflecții la cumpăna dintre ani - 19 ore în urmă
Diana Topan și Dorin Filip au lansat cântecul „Dragoste, parfum de floare rară” - 19 ore în urmă
De anul viitor, românii vor avea pe masă pește și fructe de mare proaspete, autohtone
În Marea Neagră se pregătesc primele ferme marine, iar primii investitori, firme românești, și-au adjudecat, în cadrul licitațiilor publice derulate de colegii de la Apele Române, o suprafață de 60 hectare în apele maritime interioare și ale mării teritoriale. E vorba despre 10 perimetre care se găsesc în zona dintre Mamaia și Constanța, în dreptul lacului Sinoe, în zonele dintre Agigea și Eforie Nord, Venus și 2 Mai – Vama Veche, perimetre gestionate de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral.
„Sper ca 2025 să fie anul în care spunem un „Adio” definitiv produselor pescărești congelate, venite de la mii de kilometri distanță, și „Sărut-mâna pentru masă!” fermierilor piscicoli care fac eforturi să avem preparate proaspete din Marea Neagră” – a transmis Mircea Fechet, ministrul Mediului, pe pagina sa de Facebook.
Lăcrimioara ZOTA