CSM Sighet, trei victorii din trei meciuri în play-out - 3 minute în urmă
Invitație la un atelier de… ”mărgelit” - 1 oră în urmă
Efectul promoțiilor și al campaniilor de publicitate în cazinouri - 4 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Copilul bun care nu a fost știut (m-a inspirat filmul „Adolescence”) - 5 ore în urmă
Baia Mare, în centrul unui scandal național - 6 ore în urmă
O zi neagră pentru cei mai bogați oameni ai planetei - 6 ore în urmă
Copiii Centrului de zi al Asociației Pirita Children au participat la proiectul „Plantează o FLOARE, sădește un POM, fă-ți datoria de om” - 6 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă la Seini - 6 ore în urmă
„Cântați, Domnului, cântați”: La Sighetu Marmației va avea loc a IV-a ediție a Festivalului concurs de cântări religioase - 7 ore în urmă
Când omul sfințește locul - 8 ore în urmă
În ziua de 20 martie se sărbătorește fericirea
Se împlinesc 11 ani de la prima sărbătorire a acestei zile, în anul 2013, pe data de 20 martie. Un an în urmă, în 2012, a fost luată această decizie de către Organizația Națiunilor Unite (ONU).
Scopul ei a fost acela de a încuraja guvernele să se preocupe de starea de bine a cetățenilor și să pună economia pe locul II.
Fericirea este ridicarea temporară a stării mentale la un nivel superior echilibrului emoțional obișnuit. Cu alte cuvinte, înseamnă să te simți bine.
Starea de bine emoțională poate fi declanșată în multe feluri – glumind cu un prieten, jucând un joc distractiv sau chiar mâncând o felie de prăjitură cu ciocolată – dar nu durează niciodată mult. Deseori, sfârșim prin a trece de la o sursă de plăcere la alta, în încercarea de a redobândi acea stare de bine emoțională. Există totuși o fericire care durează?
Am putea crede că fericirea stabilă necesită prosperitate și lipsa durerii sau a încercărilor. Însă, studiile arată că circumstanțele favorabile nu garantează fericirea, iar cele nefavorabile nu o împiedică. În schimb, printre factorii care ne afectează fericirea, alegerile noastre au cea mai mare influență.
„Fericirea este determinată de obiceiuri, comportamente și moduri de gândire pe care le putem exprima prin fapte intenționate”.
Lăcrimioara ZOTA