Share
Legenda margaretei, simbolul inocenței și al iubirii

Legenda margaretei, simbolul inocenței și al iubirii

Legenda spune că Margareta era o prințesă din cale afară de frumoasă, care la naștere fusese promisă Împăratului Florilor. Însă, la 16 ani Margareta se îndrăgostește de un prinț nespus de atrăgător și viteaz. Cei doi plănuiesc să fugă împreună, pentru a scăpa de promisiunea facută Împaratului Florilor. Împăratul află și îl provoacă pe prinț la duel. Cei doi se bat în săbii și în paloșe, 3 zile și 3 nopți, și în final prințul este ucis. Speriată și îndurerată, Margareta fuge în munți. Împăratul Florilor era pe urmele ei. Văzând că nu are scăpare, se roagă ,ca mai bine să moară decât să se căsătorească cu cel ce-i ucisese iubitul. Ruga îi este ascultată. Îndurerat și conștient de greșeala făcută, o transformă pe Margareta într-o floare albă, simbol al inocenței, purității și iubirii.

De aceea, fetele și băieții rup pe rând, petalele margaretelor, așteptând ca cea din urmă să-i ofere răspunsul la întrebarea “mă iubește, nu mă iubește?”

Margareta înseamnă soarta, este un simbol al puterii destinului si al puterii dragostei. Potrivit site-ului ele.ro, bărbatul care dăruiește cadou unei femei o margaretă, are sentimente nobile față de aceasta și intenții de căsătorie. Femeia căreia îi plac margaretele este simplă, fragilă și crede în dragoste și în puterea acesteia.
Margareta este un nume care sugerează idealism și simplitate. O persoană cu numele Margareta va crede în dragoste și în destin și va considera că dragostea înseamnă dăruire completă, fără a cere nimic in schimb.
Lăcrimioara ZOTA

Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu