Numeroase premii oferite în cadrul Concursului Eparhial Online de Pricesne „Rugăciune și cântare în Postul Mare” - 7 ore în urmă
Doar un egal pentru Minaur la Suceava - 9 ore în urmă
Alexandru Baboș: Bisericile de lemn sunt o oglindă a comunităților - 12 ore în urmă
Polițiști în acțiune la Ulmeni. Acțiune de ecologizare - 13 ore în urmă
Naționala a coborât șapte locuri în clasamentul FIFA - 14 ore în urmă
Ungaria își ia tălpășița din Curtea Penală Internațională! Ce urmează? - 16 ore în urmă
Concertul de pricesne „Ierusalimul lui Iisus în inimile noastre” va avea loc în Vișeu de Jos în Duminica Floriilor - 17 ore în urmă
Festivalul Primăverii Băimărene: Distracție în acest weekend la Baia Mare Value Centre - 17 ore în urmă
Conferinţa ”Terapia prin «lumină vie»” plus o lansare de carte la Biblioteca Județeană - 17 ore în urmă
Pe simezele Galeriei de Artă UAP Baia Mare puteți admira expoziția „ÎNVIEREA” - 17 ore în urmă
Penitenciarul Baia Mare a participat la Summitul de Formare Tehnologică VR4React de la Ankara
În perioada 22-24 octombrie, Penitenciarul Baia Mare a participat la Ankara, la un Summit de Formare Tehnologică VR4React.
Evenimentul face parte din proiectul VR4React, Penitenciarul Baia Mare fiind partener. Acolo s-au reunit directori de penitenciare, personal din sectorul reintegrare socială, manageri de caz, ofițeri de probațiune și formatori din 8 țări partenere. Participanții s-au implicat în derularea sesiunilor teoretice și a demonstrațiilor practice VR și au făcut vizite pe teren, explorând potențialul intervențiilor bazate pe VR în penitenciare și serviciile de probațiune.

„Instituția noastră a avut patru reprezentanți din cadrul sectorului reintegrare socială și a compartimentului cooperare și programe. Specialiștii au fost instruiți pentru a utiliza tehnologia VR în cadrul activităților derulate cu personale private de libertate. Prin experiențe VR imersive, proiectul VR4React își propune să contribuie la dezvoltarea unor comportamente prosociale și tehnici de autoreglare emoțională a persoanelor condamnate și în același timp, să le ofere ofițerilor de penitenciare abilități esențiale de detensionare a conflictelor și intervenție, pentru crearea unor medii mai sigure în cadrul penitenciarelor. Participanții au fost familiarizați cu metodologia VR4React și au experimentat instrumentele și resursele proiectului, oferind feedback valoros prin sondaje și sesiuni de brainstorming. Acest efort de colaborare a fost esențial, asigurându-se că modulele de formare VR4React au rămas bazate pe nevoile practice ale profesioniștilor din domeniul corecțional”, a declarat Norbert Borgyos, purtătorul de cuvânt al instituției.
Pentru informații suplimentare, vă invităm să accesați site-ul proiectului VR4REACT:
Lăcrimioara ZOTA