Artă și credință la Târgu Lăpuș: Festivalul de Pricesne „Lumină din Lumină” și expoziția „Din Jertfă, Lumină” vor avea loc duminică, 6 aprilie - 13 minute în urmă
Senator cu opt clase și două dosare penale? România, țara tuturor posibilităților - 1 oră în urmă
„Nedumeriții” Dan Țuțu și Cristi Manolescu aduc stand-up comedy la Baia Mare - 3 ore în urmă
Parada Absolvenților: O nouă tradiție sau doar o vorbă în vânt? - 3 ore în urmă
Ai bani, primești voucher de vacanță. N-ai bani, ….asta e! - 3 ore în urmă
Regina Maria schimbă stăpânul – sănătate privată cu acționariat străin - 3 ore în urmă
Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului - 3 ore în urmă
Trei nominalizări pentru ”Tricolorul lunii martie” - 11 ore în urmă
Când nesimțirea devine principiu moral - 13 ore în urmă
Ziua Porților Deschise la Jandarmeria Maramureș - 14 ore în urmă
Pietrosul Rodnei, o capodoperă a naturii care se întinde pe două județe
Pietrosul Rodnei este cel mai înalt vârf situat în Munții Rodnei, având o altitudine de 2.303 metri. În vecinătatea lui se află celebrul lac Iezer, un lac glaciar care are aproape forma țării noastre. Este situat la altitudinea de 1.825 de metri, având o suprafață de 3.450 de metri pătrați și o adâncime de 2,5 metri. Masivul este împărțit atât pe Maramureș, cât si pe Bistrița Năsăud. Traseul începe din localitatea Borșa, de pe strada Avram Iancu care duce până la stația meteo. În luna iunie, iulie peisajul e unul de poveste, având culorile florilor și verdele crud al ierbii. Cu mașina se poate merge doar până la Mănăstirea Pietroasa. Efortul fizic nu mai contează în fața naturii generoase. Pe traseu există o sursă de apă. Ajuns în vârf, priveliștea îți deschide o fereastră către panorame spectaculoase.
Parcul Național Munții Rodnei se mândrește cu Vârful Pietrosu care este vizibil din localitatea Borșa. Orașul este o emblemă a Maramureșului, impresionând prin frumusețile naturii dar și prin poziționarea lui între Munții Rodnei și Munții Maramureșului.
Lăcrimioara ZOTA