Donație prețioasă pentru Casa Muzeu din Rogoz - 6 ore în urmă
19 polițiști maramureșeni au ieșit la pensie la final de 2024 - 8 ore în urmă
PS Iustin: „Mulțumim cu evlavie smerită în genunchi Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările pe care le-am primit în anul ce a trecut” - 8 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Biserica din Bogdan Vodă - 9 ore în urmă
Valea Sibila de la Strâmbu-Băiuț – Valea Zeiței - 9 ore în urmă
După 18 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România a intrat în Schengen - 10 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: 1 ianuarie, întreită sărbătoare la început de an - 13 ore în urmă
Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - 1 zi în urmă
Planetariul Baia Mare așteaptă copiii interesați de știință, la tabăra ASTRONOMICUS
Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare (Planetariul Baia Mare) a fost și va fi și în această vară alături de copii. Astfel, în perioada 20-31 august va organiza o nouă serie a Taberei de știință „Astronomicus”. La ea se pot înscrie copiii cu vârstele cuprinse între 6-15 ani. Organizatorii solicită ca cei care doresc să participe la această tabără să manifeste interes real și sincer pentru știință. Tabăra de la planetariu este un loc în care poți interacționa pașnic cu alți copii de vârsta ta, poți deprinde lucruri noi și afla informații interesante. În acest an, noutățile sunt date atât de oferta propusă pe partea de astronomie, cât și pe cea de aplicații ale științei și demonstrații cu instrumente și mecanisme, cu acces direct la parcul astronomic în aer liber și pachetul suplimentar de relaxare. În cadrul taberei, cunoașterea, creativitatea, experimentele și joaca își vor da întâlnire pe o platformă ce va conecta astronomia cu diversele aplicații ale științei.
”În 2024, organizată într-un spațiu dedicat, din proximitatea expoziției parc în aer liber ”Sistemul Solar”, expoziție 3D unică în România, ce beneficiază și de un amfiteatru generos pentru povești orbitale, tabăra de știință este mai captivantă ca în alți ani, atrăgând mulți tineri ce vor să petreacă timp de calitate și să cunoască mediul înconjurător și cum funcționează universul, pe diverse scale spațiale și de timp”, punctează Crișan Petru Ciprian, muzeograf în cadrul Muzeului de Științe Astronomice.
Cei interesați se pot înscrie la sediu sau telefonic, la numărul 0362401921. Rezervarea va fi confirmată după achitarea taxei și semnarea contractului privind răspunderea părților.
Lăcrimioara ZOTA